2020-2021 Akademik Yılı Eğitim Öğretim Planı Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemiz senatosu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ilgili kararları doğrultusunda 2020 – 2021 akademik yılında sunulacak derslerin yüzde 40’ının uzaktan öğretim yoluyla verilmesi yönünde karar almıştır.

2020 - 2021 akademik yılı güz döneminde Üniversitemizin tüm programlarında derslerin %40’ı uzaktan öğretim yöntemleri kullanılarak dijital ortamda online olarak verilecektir. Diğer dersler sınıfların gruplara bölünmesi suretiyle Maslak NEOTECH kampüsümüzde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Ancak küresel salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yetkili kurullar tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı uygulamalar yapmamız istenebilir. Bu gibi durumlarda yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda yetki üniversitemizin ilgili kurullarındadır.

2020 – 2021 akademik yılı güz yarıyılı dersleri 19 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olup bu yeni normal süreçte harmanlanmış öğrenme uygulamalarına yer verilecektir. Yerleşkemizde sterilizasyon alanındaki gerekli tüm önlemler alınmış olup, süreç hakkında öğrencilerimiz sürekli olarak bilgilendirilecek ve öğrencilerimize bu konularda gerekli eğitimler verilecektir.

Ayrıca 2020 – 2021 akademik yılı ders kayıtlanma işlemleri, 21 – 25 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup kesinlikle uzatılmayacaktır. Sınıfların doğru bir şekilde gruplara bölünmesi ve sürecin sağlık önlemlerine uygun olarak tamamlanabilmesi için söz konusu tarihe kadar mali kaydınızı yapmış ve OBİS üzerinden danışmanınızın kontrolünde ders seçim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Bilginize sunar, başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

18.08.2020