4 Yıllık Lisans Programlarındaki İngilizce Derslerinin 2. Vizeleri Hakkında Bilgilendirme

Sevgili Öğrencilerimiz,

2. vize sınavlarımız bu dönem de online ödev olarak yapılacaktır. 1. vize sınavınız notunuzun %30’unu, 2. vizeniz yerine geçecek online ödeviniz %10’unu, final sınavınız ise %60’ını oluşturacaktır. Bu sınavlarımız arasından geçen dönemde olduğu gibi sadece 2. Vize sınavlarımız online olacaktır.

Online ödevinizi yapacağınız sınıfa kayıt olurken dikkat etmeniz ve hatasız yapmanız gereken birkaç önemli nokta var.

Öncelikle kayıtlı olduğunuz hocanın sınıf kodunu aldığınızdan emin olun. Her bölümün kendine ait ayrı bir sınıf kodu olacaktır. Bu yüzden dersinizi, diğer dersleriniz ile çakıştığı için başka bir bölümle beraber alıyorsanız dahi kendi bölümünüze ait sınıfla ve obisinizde olan hocanın sınıfına kayıt olduğunuzdan emin olun.

Online sisteme henüz kayıt olmadıysanız öncelikle www.oxfordlearn.com adresine giderek mail adresi ve şifre detaylarınızı girmeniz ve ardından kitabınızın kapağındaki siyah şeridin altındaki kod aracılığı ile sisteme kayıt olmanız gerekmektedir.

Her bölümün hocası dersine girdiği bölüme obis sistemi üzerinden bir mail atacaktır. Bu mailde 2.vizeniz için gerekli sınıf kodunuz olacaktır. Hocalarınızdan bu maili almış olmanız gerekmektedir. Eğer ders hocanızdan hala böyle bir mail almadıysanız lütfen öncelikle hocanıza bir mail atınız. Hocanızdan 24 saat içerisinde bir geri dönüş alamazsanız fakülte koordinatörümüz Kubilay Gitmişoğlu’na [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Hocalarınızdan obis üzerinden gelen mail her bölüm için farklı isim ve kodla olacaktır ama genel hattı bu şekilde olacaktır;

X(Örneğin ElektrikMühendisliği) bölümü X hoca(Örneğin Kubilay Gitmişoğlu) için Reading 2 dersinin online ödev kodu S**************

ÖNEMLİ: Bu kod YALNIZCA "x" bölümü "Reading 2" dersi içindir. Başka bölümden bu kod ile kayıt olan öğrencilerin notları veya ödevleri kaybolabilir. Bunun tüm sorumluluğu sisteme kaydolan öğrencimize aittir. Bu nedenle doğru sınıfa kayıt yaptığınızdan lütfen emin olun.

Kitabınızı henüz satın almadıysanız aşağıdaki linki kullanarak kitabınızı satın alabilirsiniz.

Kayıt işlemini yaparken, öğrenci numaranız başta olmak üzere adınızı ve soyadınızı tam olarak yazın. Kısaltmalar ya da takma isimler kullanmayın. Kaydınızı daha önce gerçekleştirdiyseniz isim detaylarınızı Anasayfa’nızdaki sağ üst kısımda bulunan Bilgilerim kısmından güncelleyebilirsiniz.

Örneğin;

20185623658 Ahmet Yağız Yılmaz

Son olarak ödevlerinizi tamamladıktan sonra lütfen Submit etmeyi unutmayınız; aksi takdirde yapmış olduğunuz ödevler öğretmeninizin sisteminde gözükmeyecek ve notunuz 2.vize olarak girilemeyecektir.

Online ödevlerimiz 19 Nisan gece 24.00’a kadar açık olacaktır. Bu tarihten sonra yapılan herhangi bir ödev sistemde görünmeyecekt.r

Bu kurallara dikkat etmeniz bu dönemi sorunsuz atlatmamıza yardımcı olacaktır.

Bu günlerin geçici olduğunu, millet olarak birçok badireyi atlattığımızı ve bunuda atlatıp hayatlarımıza en güzel yerinden devam edeceğimizi unutmayın. Önümüz bahar ve “Üzülmeyin dikende gül bitiren kışı da bahar haline döndürür”.

Başarılar dileriz.

29.03.2020