İngilizce Hazırlık Programı Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı Öğrencileri,

Öncelikle Nişantaşı Ailesine hoş geldiniz diyoruz. Sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. 2020- 2021 akademik yılında İngilizce Hazırlık programında nasıl bir eğitim modelini takip edeceğimiz konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bilindiği üzere dil eğitimi, doğası gereği iletişim ve karşılıklı etkileşimi gerektiren bir eğitim dalıdır. Öğrencilerimizin en nitelikli dil becerilerini kazanması maksadıyla; İngilizce Hazırlık Programındaki derslerin blended (harmanlanmış) yapıda verilmesine karar verilmiştir.

Öğrencilerimiz Blended (harmanlanmış) eğitim modeline göre,

bir programa katılacaklardır.

Kampüste yüz yüze sunulan eğitime katılamayacak durumda olan ve gerekli dokümanlarla geçerli mazeretlerini belgeleyen öğrencilerimiz için; dil eğitim programımız dijital imkanlar kullanılarak sunulacaktır. Bu öğrencilerimiz, sınıflarımıza kurulan kamera ve mikrofon sistemi sayesinde, yapılan derslere video konferans aracılığıyla online (eşzamanlı) katılarak programı takip edebileceklerdir.

Yabancı Diller Bölümü yöneticileri olarak bizler; öğrencilerimize, dil eğitiminin karşılıklı etkileşimle gerçekleşeceği ve bu etkileşimin yüz yüze ortamlarda daha başarılı olduğu deneyimiyle; tüm öğrencilerimize dil eğitimleri için kampüsümüze bekliyoruz. Hem uzaktan hem de kampüste yapılacak derslerimizde; %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Lütfen linkte verilen forma tıklayarak, derslerimize uzaktan veya kampüste olmak üzere nasıl katılacağınızı belirtiniz.

Bazı Önemli Tarihler:

13- 14 Ekim 2020: İngilizce Hazırlık Bölümü için muafiyet (Hazırlık Atlama) yazılı ve sözlü sınavları (Kampüste- Yüz Yüze)

16 Ekim 2020: Yerleştirme (Seviye Tespit) sınavı (Kampüste-Yüz Yüze). İngilizce Hazırlık öğrencileri katılabilir. Yerleştirme sınavına katılmayan öğrencilerin dil seviyesi otomatik olarak A1 başlangıç seviyesi olarak kabul edilecektir.

19 Ekim 2020: İngilizce Hazırlık Bölümü derslerimizin başlangıç tarihidir. Sınıf, seviye ve ders programlarına dair açıklamalar; web sitemizdeki duyurular kısmında ilan edilecektir.

Oldukça dinamik olan pandemi sürecindeki gelişmeler doğrultusunda, gerektiğinde güncellenen eğitim-öğretim süreçleri hakkında detaylı bilgi web sitemizde ilan edilecektir.

Nişantaşı Ailesi olarak, tüm öğrencilerimize başarı ve sağlık dolu bir akademik yıl diliyoruz.

02.10.2020