PHPKonf 20-21 Mayıs’ta Nişantaşı Üniversitesi’nde

Teknoloji anketlerinin verilerine göre tüm web sitelerinin yaklaşık %80’inde PHP proglamlama dili kullanılıyor. Türkiye’de de en çok tercih edilen programlama dilleri arasında PHP yer alıyor. 1994 yılında Rasmus Lerdorf tarafından icat edilen PHP programlama dili yedinci versiyonuna ulaşmış durumda. İlk günden bu yana sürekli gelişen ve modern özelliklere kavuşan dil, son versiyonu ile 2 kata varan performans artışı sağlayabiliyor. PHP kullanan siteler arasında facebook.com, wikipedia.org, wordpress.com gibi çok kullanılan siteler de bulunuyor.

Türkiye’de PHP konusunda 2014 yılından bu yana İstanbul PHP topluluğu tarafından düzenlenen PHPKonf, bu yıl 20-21 Mayıs tarihlerinde Peak Games ana sponsorluğunda Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüs’te gerçekleşecek. Bu yıl konferansta yine tüm dünyadan PHP ve ilgili alanlarda çalışan önemli yazılım uzmanları, web geliştirme üzerine en güncel teknolojiler, yazılım güvenliği, geliştirme araçları ve süreçleri ile ilgili tecrübelerini paylaşacak.

Bu yıl konferans bölümüne ek olarak PHPWomen topluluğu ile birlikte kadın yazılımcıların mentör olarak yer aldığı eğitimler de düzenlenecek.

Konferansta konuşmacı olarak yer alacak isimler şöyle:

Bilal Cinarli / Software Engineer at adidas, GDE on Web Technologies

Tobias Nyholm / CTO at Happyr, Symfony core team

Yasemin Demiral / Researcher at Tübitak BİLGEM

Ziyahan Albeniz / Security Researcher at Netsparker

PHPKonf, ilk defa 2014 yılında IstanbulPHP topluluğu tarafından yerel bir konferans olarak başlatılmıştı. Sonraki yıllarda uluslararası konuşmacı ve katılımcıların dahil olması ve workshopların eklenmesiyle internetin en çok kullanılan programlama dili ile ilgili bir geliştirici festival haline dönüştü.

Bu zamana kadar dilin mucidi olan Rasmus Lerdorf, en çok tercih edilen PHP projelerinden Symfony’nin kurucusu Fabien Potencier ve daha bir çok tanınmış geliştiriciyi konuşmacı olarak ağırladı.

Etkinlik Tarihi: 20.05.2018