Anadolu Yatırım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kocaman Yönetim ve Organizasyon Dersimize Konuk Oldu

2 Mayıs 2019 tarihinde Anadolu Yatırım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hakan KOCAMAN İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üye. Gözde MERT'in Yönetim ve Organizasyon dersi kapsamında "Bilgi Ekonomisinde Rekabetin Gücü ve Çatışma Yönetimi" konusunda öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerini aktardı. Sayın KOCAMAN dijital rekabet, kurumlardaki ilişki ve yetkiler, yönetim sekilleri, karar verme yöntemleri, kurum içi ve aracı kurumlarla çatışma ve çatışmaların yönetilmesi konularına dikkat çekti.

Sayın KOCAMAN, piyasanın işleyişinden kaynaklanan makul nedenlerden dolayı çıkar çatışmasının önlenememesi durumunda; aracı kurum, kendisi ile müşterileri arasında ortaya çıkabilecek çıkar çatışmalarının içeriği ve nedenleri hakkında ilgili faaliyet veya hizmeti sunmadan önce müşteriyi bilgilendirmesi gerektiğini ifade etmiş ve Yatırım Danışmanlığı veya Genel Yatırım Tavsiyesi faaliyeti sırasında sunulan yorum ve tavsiyelerin objektifliğini etkilemesi muhtemel nitelikteki tüm ilişki ve koşullar, özellikle yorum ve tavsiyenin ilgili olduğu sermaye piyasası aracına ilişkin önemli finansal çıkarları veya ihracatçı ile olan önemli çıkar çatışmalarını müşterilere açıklanmasının zorunlu olduğunu belirtmiştir.

Yayınlanma Tarihi: 07.05.2019