Bilişimci Kızlar Projesi Nişantaşı Üniversitesi’nde başladı

Nişantaşı Üniversitesi tarafından organize edilen ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Bilişim Medyası Derneği, Teknolojide Kadın Derneği, Dijital Kalkınma Derneği, NishNova Ar-Ge Merkezi ve Educat Maker Space destekleriyle Bilişimci Kızlar projesi başladı.

Cinsiyet uçurumu dünyanın pek çok yerinde ve ekonominin her alanında karşımıza çıkıyor. Bu alanlardan biri de bilişim. Kadınların bilişim sektörüne eğitim çağından itibaren yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğinden Nişantaşı Üniversitesi’nin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü partnerliğinde gerçekleştirdiği Bilişimci Kızlar projesinin ilk haftasında 50 lise son sınıf öğrencisi kız, Maslak 1453’te bulunan NeoTech Kampüs’te maker eğitimleri ve seminerler alarak kampüste bulunan bilgi ve iletişim teknolojisi ile ilgili bölümlerden akademisyenler ile bir araya geldi.

KIZ ÇOCUKLARININ BİLİŞİME YÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

Kadının ekonomiye katılımının teşvik edilmesine olan ihtiyacın açık ve net olarak görüldüğünü belirten Nişantaşı Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Karahoca, kızların bilişim sektöründeki fırsatları daha yakından tanımalarını ve kariyer rotalarını çizerken teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik gibi alanlara yönelmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Karahoca, “22 Nisan’da düzenleyeceğimiz Uluslararası Bilişimci Kızlar Zirvesi’nde de 350 kızımızla beraber sektörün önde gelen STK liderlerini, kamu ve özel sektör temsilcilerini, akademisyenleri bir araya getireceğiz. Onların bilgi ve tecrübelerini lise öğrencisi kızlarımızla paylaşmalarını aynı  zamanda da toplumun dikkatini de bu noktaya çekmeye çalışacağız. Her yıl nisan ayının son haftasında kutlanan ‘Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü’nün de Türkiye’deki en büyük kutlamasını biz gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Programın sonunda kampüste bulunan teknoloji laboratuvarları ve simülasyon merkezlerini de gezme imkanı bulan kız öğrenciler katıldıkları programla bilgi ve iletişim teknolojisi sektörlerine daha çok ilgi duyduklarını belirttiler.

PROJENİN KAPSAMI

Bilişimci Kızlar projesi kapsamında 7 hafta sürecek atölye eğitimlerinde her hafta avantajlı ve dezavantajlı kızlardan oluşan 25 kişilik iki sınıf halinde toplamda 50 kız öğrenciye içeriğinde temel dijital beceriler, robot teknolojisi, kod programlama, yapay zeka, dijital iletişim ve pazarlama, kariyer fırsatları konularında bilgi ve uygulama dolu eğitimler veriliyor. Aynı öğrencilerin Nişantaşı Üniversitesi NishNova Ar-Ge merkezini ziyaret etmeleri, yerinde uygulamaları dinlemeleri ve sektöre heveslerini arttıracak yenilikleri incelemelerini sağlanıyor. Nişantaşı Üniversitesi’nin bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili bölümlerinden akademisyenlerin öğrencilerle buluşması ve onların sektörle ilgili bilinçlenmelerini sağlanıyor. 7 hafta sürecek program ile 350 kız öğrenciye dolu dolu bir eğitim ve etkinlik fırsatı sunuluyor.

Yayınlanma Tarihi: 06.03.2020