Doç. Dr. Hande Cangökçe İstanbul Barok Konserlerine Devam Ediyor

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hande Cangökçe, üyesi olduğu barok müzik topluluğu İstanbul Barok ile gerçekleştirdiği konserlere bir yenisini daha ekledi. Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’ndeki konserinde barok dönemin kendine özgü tarzını, otantik çalgı Archlute ile icra eden Doç. Dr. Hande Cangökçe’ye konser sırasında Kontratenor Solist Kaan Buldular eşlik etti.

İstanbul Barok hakkında:

İstanbul Barok, projeye göre 3 solistten 15 soliste kadar genişleyebilen bir barok müzik topluluğudur. Topluluk son kırk yılda yeniden keşfedilen barok dönemin kendine has üslubunu otantik çalgılarla icra etmektedir.  Repertuarında oda müziği, konçertolar, korolu yapıtların yanı sıra barok operalar mevcuttur. İstanbul Barok 1975 yılında keman, flüt ve klavsen üçlüsü olarak – uluslararası barok müzik ortamında Türkiye’yi temsil eden – klavsenci Leyla Pınar tarafından kurulmuştur. İstanbul Barok yurt içinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Fulya Sanat Merkezi, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı Tiyatrosu, Aya İrini, Tophane-i Amire, Nakilbent Sarnıcı, Süreyya Operası, İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Fransız Sarayı, St.Michel Tiyatrosu, Sen Antuan ve Sen Espri’de pek çok defa sahne alarak İstanbul müzik ortamının belirleyici aktörlerinden biri olmayı başarmış ve kendi kitlesini yaratmıştır. Ardından bu performansını Ankara Devlet Opera ve Balesi, Manisa-Sard Harabeleri, Antalya, Mersin, Antakya ve Mardin´e düzenlediği turnelerle diğer şehirlere taşımıştır. İstanbul Barok, yurt dışında, Mağosa-Otello Kalesi, Girne-Bella Pais Manastırı, Amsterdam-Old Huis (2 kez), Brüksel (3 kez), Lüksemburg (2 kez) ve Namur’de sahne almıştır. Bundan başka 1997´de Avrupa´nın en önemli barok müzik festivallerinden biri olan Brüksel-Printemps Baroque du Sablon Festivali´nde A.Campra’nın L’Europe Galante adlı operasını 3oo sene sonra ilk defa sahnelemiştir. Son olarak Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’da sahneye çıkan topluluk geçmişinden bu yana sergilediği performansla barok müziğin dünyadaki devleriyle birlikte anılmış, yerli ve yabancı basından övgü ve takdir toplayan eleştiriler almıştır.

Yayınlanma Tarihi: 18.12.2018
Görüntülenme: 1992