‘Elektronörofizyoloji’de Güncel Gelişmeler Masaya Yatırıldı

Nişantaşı Üniversitesi Elektronörofizyoloji Bölümü tarafından ‘Elektronörofizyolojide Güncel Gelişmeler’ isimli konferans gerçekleştirildi.

Üniversitenin Maslak kampüsünde Kd. Hâkim Albay Süleyman Takkeci Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Psikolog Tuğba Çakmak ve Biyomühendis Metin Berkant Bahçeci deneyimlerini ve alandaki son gelişmeleri öğrenciler ile paylaştı. Etkinliğin içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan Nişantaşı Üniversitesi Elektronörofizyoloji  Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Müdüroğlu, “Elektronorofizyoloji alanında son zamanlarda çok hızlı ilerlemeler mevcut. Mesela EEG cihazı sadece klinikte değil aynı zamanda merkezi sinir sistemi tabanlı pek çok araştırma için kullanıldığı, farklı çalışmalar gösterilerek aktarıldı” dedi.

Etkinliğe sadece Elektronörofizyoloji programındaki öğrenciler değil psikoloji bölümlerinden de katılım olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üy. Aynur Müdüroğlu, “Elektronorofizyoloji 2 yıllık bir programdır. Mezun olduklarında teknik eleman olarak çalışmaktadırlar. Alanlarını istedikleri zaman geliştirebilirler. Yaptıkları isi severlerse kendilerini geliştirdikleri gibi is imkânlarını da arttırabilirler.” seklinde konuştu.

“TEKNİKERLİK BOYUTUNUN ÖTESİNE GEÇİLMELİ”

Öğrencilere özellikle yapay zekâ, makine öğrenmesi, beyin bilgisayar ara yüzleri, ERP çalışmaları, bilişsel performansta EEG’nin kullanımıyla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu kaydeden Psikolog Tuğba Çakmak ise, “EEG kullanım açısından daha pratik ve daha esnek ve daha az maliyetli olduğu için kullanım açısından diğer beyin görüntüleme yöntemlerine göre daha aktif kullanılıyor. EEG, sağlık ve sosyal alanda çok farklı disiplinlerde de kullanılabiliyor. Bunları öğrencilere aktardık. Öğrencilere bu işin teknikerlik boyutunun ötesine geçip farklı disiplinlere yönelmelerini, kendilerini alanlarında geliştirmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 29.11.2019