Emekli Büyükelçi Dr. Namık Tan, Nişantaşı Üniversitesi’nin Konuğu Oldu

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun girişimleriyle Emekli Büyükelçi Dr. Namık Tan’ı üniversitemizde ağırladık.

Yöneticiliğini Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’nın üstlendiği panelin ilk bölümünde Büyükelçi Tan, diplomatlık mesleği hakkında kendi bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktardı. Görev aldığı ülkelerde diplomat olarak karşılaştıklarını örneklerle anlatan Büyükelçi Tan, öğrencilerimize diplomatların tutum ve davranışları hakkında örneklerle bilgiler verdi.

Büyükelçi Tan konuşmasının ikinci bölümünde Türkiye’nin güncel dış politikası hakkında konuştu. Suriye iç savaşının Türk dış politikasına etkilerini ve ABD-Türkiye arasındaki güncel sorunları, Türkiye’nin uluslararası toplumla olan ilişkilerini değerlendirdi.

Yayınlanma Tarihi: 29.05.2018