Engelli Bireyler Nişantaşı Üniversitesi’nde Ağırlandı

Geçtiğimiz haftalarda Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri Taksim Meydanı’nda, toplumsal duyarlılığı gözlemlemek ve kadına şiddet karşısında halkın nasıl tepki vereceğini ölçmek için bir sosyal deney yapmıştı. Basında ve sosyal medyada oldukça yankı bulan bu sosyal deneyde, erkek arkadaşı tarafından senaryo gereği şiddet gören kadına, engelli vatandaş Taner Yılmaz dışında hiç kimse müdahale etmemişti.

Basında büyük yankı bulan bu sosyal deneyin ardından Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, sosyal deneyin kahramanı Taner Yılmaz ve 100 engelli bireyi üniversitemize davet etti. Türkiye’deki engelli vatandaşların sorunlarının masaya yatırıldığı ve engelli bireylerin topluma daha fazla entegre edilebilmesi için yapılması gerekenlerin konuşulduğu söyleşinin ardından, tüm katılımcılarla birlikte renkli engelsizsiniz pankartları tasarlandı.

Yayınlanma Tarihi: 26.03.2018