İletişim Engel Tanımaz

Şişli Kaymakamlığı bünyesindeki AB Proje ve Koordinasyon Birimi, Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi ile ortak olarak, işitme engelli bireylerin daha iyi bir hizmet almasını amaçlayan Engelsiz Hizmet Projesi’ni yürütmektedir.

Günlük hayatta işitme engelli bireyler iş bulma, kamu ve özel sektörde hizmet alma, hastanelerde doktorlarla iletişim kurma, üniversitelerde eğitim alma, televizyonda haber takip etme gibi konularda ciddi zorluklar yaşamaktadır.  Amacı işitme engelli vatandaşların kamu ve özel sektördeki hizmetlerden engelsiz bir biçimde yararlanmasını sağlamak olan projenin Ocak ayı itibariyle başlaması planlanmaktadır. Bu doğrultuda, Boyner Büyük Mağazacılık da dahil olmak üzere özel firmaların, üniversitelerin ve hastanelerin bünyesinde çalışan ve müşterilerle birebir iletişim halinde olan, toplam 200 çalışana ücretsiz olarak, Türk işaret dili eğitimi verilecektir.

İşitme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara daha iyi bir hizmet sunmak adına 120 saatlik bir eğitim alan katılımcılar, eğitimin sonunda başarılı olmaları halinde sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Yayınlanma Tarihi: 05.02.2018