Indoor Oryantiring yarışı Türkiye’de ilk kez ‘Nişantaşı’nda

Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan Oryantiring, farklı arazi koşullarında gerçekleştirilebilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih ediliyor. Ancak kapalı bir alanda düzenlenen Türkiye’nin ilk Indoor Oryantiring yarışı Nişantaşı Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık’ta Nişantaşı Üniversitesi Oryantiring Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada öğrenciler 24 farklı kategoride yarıştı.

Etkinliğe Kuzey Geyikleri Doğa Sporları Kulübü, İstanbul Oryantiring Grubu, Marmara Üniversitesi Oryantiring Kulübü, İstanbul Teknik Üniversitesi Oryantiring Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Oryantiring Kulübü, FMV Işık Okulları, Neslin Değişen Sesi Okulları’ndan 100’ü aşkın sporcu katılım sağladı.

Konuya ilişkin konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Umut Davut Başoğlu, “21 Aralık en uzun gece olması nedeniyle dünya çapında popülerliği artan oryantiring branşının yarışmasını kampüsümüzde gerçekleştirmenin keyfini yaşadık. Kapalı alan oryantiring yarışmasında kampüsümüzün büyük avantajını kullanarak icra ettiğimiz yarışmanın en ilgi çekici yanı ise gece uygulanmasıydı. 100’ün üzerinde yarışmacının katıldığı ve 5 üniversite kulübünün koştuğu bu keyifli, eğlenceli, macera dolu yarışmayı her yıl aynı tarihte yaparak ‘en uzun gece oryantiringi’ yarışmasını geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Nişantaşı Üniversitesi BESYO olarak bize destek veren Kuzey Geyikleri DSK’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 27.12.2019