Minikler meslekleri yerinde deneyimledi

Nişantaşı Üniversitesi, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ile bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı 7-14 yaş arasında 27 öğrenci, üniversitenin Maslak kampüsünü gezdi ve gelecekte seçmek istedikleri meslekler hakkında bilgi aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanı Kaan Kıvanç, “Çocuklarımızı gelecekte meslek seçimlerinde yardımcı olması amacıyla üniversitemizde ağırladık. Burada havacılık simülasyon, ilk ve acil yardım gibi laboratuvarımızda meslekleri birebir olarak deneyimleyen öğrenciler, geleceğe ilişkin tatlı hayaller kurarak yarınları için belki de bu sayede şimdiden adımlar atıyor” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER İÇİN MOTİVASYON

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi Koordinatörü Serap Genç, “Sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olan 7-14 yaş arası çocuklarla çalışıyoruz. Sarıyer’de 11 mahallede hizmet veriyoruz. Çocuklar okul dışı saatlerini bizde geçiriyor. Onların hem akademik hem de sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Matematik, Türkçe, fen, İngilizce gibi derslerin yanı sıra müzik, resim, görsel sanatlar gibi dersleri merkezimizde görüyorlar. Merkezimiz bazı kurumlarla iş birliği yapıyor. Bu kurumlardan bir tanesi de Nişantaşı Üniversitesi. Çocuklarımızın erken yaşta üniversite ile tanışmasını ve onların eğitim hayatları için daha fazla motive olmasını amaçlıyoruz. Buraya gerçekleştirdiğimiz gezi çocuklarımızın uzun vadede meslek seçimlerine de katkı sağlayacak, onlara yön gösterecek” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 06.01.2020