Nişantaşı Üniversitesi, 18 Mart Çanakkale Kahramanlarını Andı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Nişantaşı Üniversitesi tarafından, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nün girişimi ve katkılarıyla, "Kampüste 18 Mart Çanakkale Savaşları ve Şehitleri Anma Programı" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri tarafından Çanakkale’de yerinde, “Çanakkale Ruhu” hissedilerek çekilip hazırlanan "18 Mart Çanakkale Zaferi" belgesel filminin gösterimi gerçekleşti. İzleyenlerden büyük beğeni alan gösterimin ardından üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gökhan AK tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü münasebetiyle bir sunum yapıldı. Sunumda, Çanakkale Savaşları öncesi tarihsel gelişmelere değinilerek, bu savaşların tarihin akışını değiştiren, Türk Ulusu’nun var oluşunu perçinleyen ve genç Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu başlatan jeostratejik ve jeopolitik önemde bir olgu olduğu ifade edilmiş; sonuçları itibariyle Çanakkale Savaşlarından tüm dünyada ve ülkemizde önemli dersler çıkartıldığı, bugüne dahi ışık tutan yeni taktik ve stratejilerin geliştirildiği vurgulanmış ve bulunduğumuz coğrafyada özgürce yaşayabilmek için, Mustafa Kemal ATATÜRK gibi liderler, mücadeleye inanmış kadrolar ve ülkü birliği içinde yaşamaya azimli halk iradesinin esas olduğunun önemi üzerinde durulmuştur.

Yayınlanma Tarihi: 21.03.2018