Nişantaşı Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi olarak Erasmus+ programı kapsamında Litvanya’da!

Nişantaşı Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi olarak Erasmus+ programı çerçevesinde Litvanya’nın başkenti olan Vilnius’ta bulunan Kazimieras Üniversitesi ziyaret edildi. Yapılan ziyarette Nişantaşı Üniversitesi ve Kazimieras Üniversitesi’nin engelli bireyler konusunda yapmış olduğu çalışmalar ve etkinlikler konuşulup, karşılaştırmalar yapılarak daha ileriye nasıl gidebileceği konusunda toplantılar gerçekleştirildi. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi tarafından da Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüs’ü çeşitli görsellerle tanıtıldı. Yapılan toplantılar sonucunda Kazimieras Üniversitesi’nde engelli öğrenci ve çalışanlarının bulunmadığı, bulunması halinde onlar için yapılan çalışmaların eksik kalacağı fark edildi. Bu nedenle Nişantaşı Üniversitesi’nin engelli öğrenci ve çalışanlarını düşünerek üniversite içerisinde yaptığı düzenlemeler ve projeler Kazimieras Üniversitesi tarafından örnek alındı.

Program kapsamında Litvanya’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ziyaret edildi. Bu ziyarette Litvanya hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Karşılıklı olarak Engelsiz Yaşam Birimi tarafından da ve Nişantaşı Üniversitesi hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ayrıca Litvanya’nın çeşitli kültürel ve sanatsal noktaları ziyaret edilerek ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalandı.

Nişantaşı Üniversitesi için ilklerin gerçekleştirildiği bu projede; programa katılan Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Burak Can Avcı projeye katılan ilk özel gereksinimli çalışan olma özelliği taşıyor. Erasmus+ programında engelsiz bir şekilde üniversiteyi temsil eden Burak Can Avcı ve Öğrenci Kulüpleri Sorumlusu Uğur Bilmen Nişantaşı Üniversitesi tarafından tebrik edildi. Ayrıca Burak Can Avcı ve Uğur Bilmen misafir oldukları Kazimieras Üniversitesi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na bu güzel karşılamalarından dolayı teşekkür dileklerini belirtti.

Yayınlanma Tarihi: 08.07.2019