Nişantaşı Üniversitesi Gazetecilik Öğrencileri Hürriyet Gazetesini Ziyaret Etti

Nişantaşı Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Zehra Özkeçeci ile birlikte Bağcılar’da, Demirören Medya Center’daki Hürriyet Gazetesi’ni ve Hürriyet Daily News’i ziyaret ettiler. Gelecekte çalışmayı düşündükleri basın kuruluşlarından biri olan Hürriyet’te ki çalışma ortamını, haber servislerini ziyaret edip gazetenin yayına hazırlanma aşamalarını yerinde gördüler.

Spor, Magazin, Ekonomi, Haber Araştırma, İstihbarat, Kültür-Sanat, Eğitim servislerinde ilgililerle görüşüp ayrıntılı bilgi aldılar.

Haberlerin hangi aşamalardan geçip nasıl yayına hazırlandığını incelediler.

Öğrenciler, Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın başkanlığında toplanan, yayın kurulunun ertesi günün gazetesinin 1. sayfasını hazırlayıp, hangi haberin manşet olacağına karar verdikleri toplantıya katıldılar.  1980 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Vahap Munyar, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Gazetenin Almanya baskısını hazırlayan servisin yöneticisi Kadir Altın, Almanya’da basılan gazetenin hazırlanışını anlattı.

Ayrıca Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Aytulu’yu gazeteyi hazırlarken ziyaret ettiler. Gökçe Aytulu, Türkiye’de yabancı dilde yayınlanan iki gazeteden biri olan Hürriyet Daily News’i anlattı. Öğrencilerin sorularını cevapladı.

Türkiye’nin en çok tıklanan haber sitesi olan hürriyet.com.tr ziyaretinde de dünyanın dört bir yanından gelen haber ve görüntülerin siteye anında nasıl girildiğini, nasıl düzenlendiğini gördüler.

Çalışmalar hakkında hürriyet.com.tr Gündem Haberleri Koordinatörü Anıl Demir çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, etkinlik boyunca eşlik ederek, 41 yıllık mesleki birikimlerini aktaran, başarının tesadüf olmadığını gösteren Hürriyet Gazetesi İstihbarat Müdürü Celal Korkut’a gönülden teşekkür ettiler..

Yayınlanma Tarihi: 08.04.2019