Nişantaşı Üniversitesi'nde Dünya Kadınlar Günü Paneli

Nişantaşı Üniversitesi’nde 8 Mart Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen panelde, "Mesleklerde eşitsizliği bozmak" konusu tartışıldı. Kadınlar ve kız çocuklarının doğru meslek alanlarına yönelmesi ve etkin olabilmeleri için öncelikle iyi bir eğitim almaları, bilgiye erişimlerinin güçlenmesi ve inovasyona dahil olmaları gerekmektedir. Mesleklerin dönüşüm süreci bugünün ve geleceğin dünyasına, sorun çözebilen, hayal gücünü verimli kullanabilen nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu süreçte kadınların dezavantajlı durumda olmaması için üniversitelerin ve bütün sektörlerin yapacağı çalışmaların önemi artmaktadır. Moderatör Doç.Dr.Göknur Akçadağ, Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı Prof.Dr. Gülsün Sağlamer, UN Women Türkiye Programlar Direktörü Zeliha Ünaldı, Limak Vakfı YK Başkanı Ebru Özdemir, TurkishWin-BinYaprak kurucusu Melek Pulatkonak, Yanındayız Derneği'nden Murat Yeşildere; "yeni meslekler ve mesleklerdeki değişimlerin öğretilmesinin, gençlerin önüne çıkan cinsiyet yargılarının, engellerin farkına varmanın ve çözüm üretmenin, nitelikli kadın istihdamının artırılmasına katkıda bulunmanın, kadınlar ve kız çocuklarının mesleki gelişimlerini güçlendiren iyi örnekleri ve çalışmaların öneminden bahsettiler.

Yayınlanma Tarihi: 20.03.2019