Ozanhan Kayaoğlu’ndan başarılı moda tasarımcısı olma tüyoları

Nişantaşı Üniversitesi Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Öğr. Gör.  Ozanhan Kayaoğlu, ‘Başarılı Moda Tasarımcısı Nasıl Olunur?’ konulu bir seminer düzenledi.

Ozanhan Kayaoğlu, üniversitenin Maslak kampüsünde gerçekleştirilen seminerde Avrupa ve Amerika’daki eğitim ve iş deneyimlerinden edindiği bilgileri tekstil ve moda tasarımı bölümü öğrencileri ile paylaştı. Ayrıca dersler için hazırladığı tasarımcı vizyonu oluşturulması, moda/kişilik kurgulaması ve moda tasarım modüllerini de bu seminer kapsamında anlattı. Kayaoğlu, seminerde başarılı bir moda tasarımcısının koleksiyon hazırlama süreçlerini detaylandırdı.

Seminerden sonra atölyede öğrenciler ile beyin fırtınası yaparak tasarım manifestosunun ortaya çıkartılması için çalışmalar yaptı. Atölye çalışmasında öğrencilerin, seminerde anlatılanlardan ve 21’inci yüzyıl yaşam analizlerinden yola çıkarak bireysel tasarım kişiliklerini yaratmaları istendi. Bu kişilerin yaşam tarzlarına, beğenilerine uygun moda tasarımlarının kurgulaması yapıldı.

Yayınlanma Tarihi: 20.12.2019