Prof. Dr. Bilgin Giray’dan Ortodonti Anabilim Dalı’nda “Büküm Kursu”

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Giray eşliğinde Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda “Büküm Kursu” verildi.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Giray tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı ev sahipliğinde “Standart Edgewise Teknik Büküm Kursu”nda eğitim verildi. Kurs süresince, Standart Edgewise Tekniğin felsefesi anlatıldı, ark teli bükümü sırasında kullanılan penslerin ve ağız içinde kullanılan tellerin özellikleri hakkında bilgi verildi. “Her bir vakaya özel bireysel ark formu hazırlama”, “yuvarlak ve köşeli ark tellerinden ideal ark bükümü”, “ark koordinasyonu”, “1., 2., 3. düzen bükümleri”, “loop bükümleri” konuları ele alınarak manipülasyonları gösterildi.

Kursiyerlerin uygulama yaparak bükme yapılışını yakından inceleme fırsatı bulduğu kurs sayesinde ortodonti pratiğinin ve eğitiminin vazgeçilmez öğesi olan tel bükümü konusunda mevcut bilgiler güncellendi, yeni bilgiler edinildi, teorik ve pratik bilgi alışverişi sağlandı.

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Giray’ın verdiği eğitimde, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde görev yapan Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, doktora öğrencileri ve uzmanlık öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerin Diş Hekimliği Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri de yer aldı.

Yayınlanma Tarihi: 31.05.2019