Prof. Dr. Hülya Tezcan, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde çalıştaya davet edildi.

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Tezcan, İstanbul Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde, Olgunlaşma Enstitülerinin daha üst seviyelere nasıl taşınabileceğini masaya yatıran bir çalıştaya davet edildi. Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey bürokratlarının, hazır giyim sektörü moda yöneticilerinin, Ankara ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüleri Müdürlerinin, mimar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda tasarımda vizyon eksikliği ve gençlerin giderek geleneksel uzaklaşması ve yabancılaşma konusu üzerine konuşuldu. Çalıştay sırasında yapılan konuşmalar neticesinde Geleneksel Türk El Sanatları üzerinde başarılı ürünler veren Olgunlaşmanın, Üniversitelerin Sanat ve Tasarım Fakülteleriyle yapacağı işbirliğinden çok faydalı sonuçlar alınabileceği görüşü ortaya çıktı. Çalıştay sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle Orta Öğretimde Meslek Liselerinin yeniden örgütlenmesi ve Sanat ve Kültür derslerinin artırılması konusunda görüş birliğine varılarak bu çalıştayın belirli aralıklarla tekrarlanmasına karar verildi.

Yayınlanma Tarihi: 18.06.2018