Prof. Dr. İlhami Çolak, “1st International Meeting on Alternative and Green Energy, IMAGE” Konferansının Konuğu Oldu

Nişantaşı Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami ÇOLAK, 8-9 Mayıs 2018 tarihinde Muhammedia/Fas’ta organize edilen “1st International Meeting on Alternative and Green Energy, IMAGE” Konferansına davetli olarak katıldı ve “Impacts of Digital Transformations on Alternative and Green Energy Systems” konu başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

İtalya, Tunus, Cezayir, Fas, Çin, Almanya, İngiltere, Libya, Mısır, Fransa ve Türkiye’den 120 kadar katılımcının bulunduğu konferansta 100 civarında sözlü ve poster makaleleri sunuldu.

Prof. Dr. İlhami Çolak, dijital dönüşümün alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerindeki katkılarını öne çıkartan konuşmasında, özellikle doktora öğrencilerinin yenilenebilir enerji kaynakları, güç elektroniği ve akıllı şebekelerde hangi konulara çalışabilecekleri hususlarında yönlendirici bilgilerde bulundu.

Konferans sırasında Fas, Tunus ve Cezayir’den konferansa katılan çok sayıda akademik personel ve doktora öğrencisi Eylül 2018’den itibaren kısa ve orta vadeli bilimsel faaliyetlerde bulunmak üzere Nişantaşı Üniversitesi’nde olacakları bildirildi.

Yayınlanma Tarihi: 29.05.2018