Prof. Dr. Zafer Toprak Tarih Buluşmaları Etkinliğine Konuk Oldu

Nişantaşı Üniversitesi Tarih Bölümünün, 21 Aralık 2107 tarihinde düzenlediği “Tarih Buluşmaları” etkinliğinin konuğu Prof. Dr. Zafer Toprak oldu. Maslak 1453 Neotech Campus, Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin konusunu Toprak’ın Cumhuriyet sonrası inkılapları ve bu inkılapların toplumsal yaşam üzerindeki dönüştürücü etkisini konu alan yeni kitabı “Türkiye’de Yeni Hayat” oluşturdu.

Prof. Dr. Zafer Toprak konuşmasında, 1. Dünya Savaşı sonrası Cumhuriyet Türkiye’sine ve ülkenin reform kaygılarına, Osmanlı kültür kodlarının sorgulanışına ve nesiller arası uyumsuzluklara değindi. Toprak, ayrıca kitabında yer verdiği uzun savaş yıllarının yol açtığı bunalım ve yoksulluğu, nüfus sorunu başta olmak üzere toplumun erken Cumhuriyet Döneminde karşılaştığı sorunları da gündeme getirdi.

Prof. Dr. Zafer Toprak, etkinliğin ardından “Türkiye’de Yeni Hayat” adlı kitabını imzalayarak öğrencilerle paylaştı.

Yayınlanma Tarihi: 22.12.2017