Sanat terapisi ile engelleri aşıyorlar

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünya nüfusunun en az yüzde 10’una denk gelen 650 milyon kişi engelli olarak yaşamını devam ettirmekte. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı karara göre her yılın 3 Aralık tarihi Dünya Engelliler Günü olarak adlandırılıyor.

Bu yılın temasının ‘Engelli bireylerin katılımlarının ve 2030 kalkınma gündemi içinde yer almalarının sağlanması’ olduğu günde, engelli bireylerin 2030 planı doğrultusunda güçlendirilmeleri ve tüm bireylerle eşit şartlara kavuşturulmaları üzerine odaklanılıyor. Bu noktada Nişantaşı Üniversitesi engelli bireylerin sosyal yaşamın içinde her an bulunmalarını, onların engellerini ortadan kaldırmayı amaçlayan ve bu özel günün anlamını pekiştirecek çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Üniversite bünyesinde Engelsiz Yaşam Birimi ve Psikolojik Danışmanlık biriminin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Engelsiz Sanat Terapisi’, onların duygularını ve yaratıcılıklarını kullanarak kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. ‘Engelsiz Sanat Terapisi’ hakkında bilgilendirmede bulunan Nişantaşı Üniversitesi’nden Uzman Psikolojik Danışman Sim Korçan, “Bazen kişiler için duyguları ve düşünceleri ifade etmek kolay olmayabilir ve bu zorlu, kafa karıştırıcı veya acı verici bir süreç olabilir. Sanat terapisi ise bu süreçte kişinin dile getirmeye zorlandığı iç dünyalarını ve bilinçaltını ifade etmeye yardımcı oluyor. Engelli öğrencilerimiz için her ay bir tema seçerek sanat terapisi etkinliği düzenliyoruz. . Bu etkinlik kapsamında engelli öğrencilerimize duygularını ve yaratıcılıklarını kullanarak kendilerini ifade etmeleri konusunda yardımcı oluyoruz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 03.12.2019