Tekstilde sürdürülebilirlik yeniden değerlendirmeyle sağlanacak

Tekstil ve denim giysi alanında faaliyet gösteren Balinler Uluslarası Tekstil San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Balin 'Denimde Moda Tasarımı' isimli seminerde denim sektöründe  tasarım, üretim ve moda başlıklarını güncel örnekler üzerinden Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile paylaştı.

Seminere Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nursen Geyik Değerli, Öğr. Gör. Dilek Akdemir, MYO Testil ve Moda Tasarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Bahar Yıldız ile öğrenciler katılım gösterdi.  Balin firmasının ikinci kalite ürünlerini tekstil ve moda tasarımı öğrencilerinin ‘ileri dönüşüm’ tasarım çalışmaları kapsamında yeniden değerlendirmesine sundu. Firmadan gelen ikinci kalite ürünlere yeni bir işlevsellik ve görsellik kazandıran geleceğin modacıları böylelikle tekstilde sürdürülebilirlik konusuna da dikkat çekti.

Üniversitenin Maslak kampüsünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Veysi Balin, “Denim, tekstil sektörü içinde ayrı bir sektör gibi işliyor. Denim taş ve maden ocaklarında kullanılırken ama sonrasında kovboyların bu ürünü kullanmasıyla parlama yaşadı. Ardından metropollere sıçradı. Denimin yaş sınırı, sınıf ayrımı yoktur. Dolayısıyla gençlere verilen bu ikinci kalite ürünlerden çok iyi tasarım ürünler elde edebilirler. İkinci kalite olması bu yetenekli gençlerimiz için engel değildir. Onların üzerinde her tür işlemi yapıp yeni ürün ortaya koyabilirler. Denim bu yüzden sürdürülebilir bir üründür. İnsanoğlu var olduğu sürece tekstilde sürdürülebilirlik devam edecektir” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 23.12.2019