Uluslararası Eğitim ve Kariyer Günü

21 Aralık 2017, Perşembe günü Nişantaşı Üniversitesi tarafından “Uluslararası Eğitim ve Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Global University Systems bünyesinde yer alan University Canada West, Webster University, Concordia University Chicago’nun yanı sıra Fanshawe College, Stafford House International ve Lal Language Schools gibi Amerika, İngiltere, Kanada, Malta, İrlanda ve Güney Afrika’da kampüsleri bulunan prestijli eğitim kurumlar katılımı ile gerçekleşti. Kariyer Günü hem Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri hem de çevre civardaki lise öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal’ın 21.yüzyıl’ın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, vizyon sahibi ve dünya vatandaşı olmanın ilkelerini benimsemiş bireyler yetiştirmenin önemini vurguladığı açılış konuşmasının ardından Ayşem Onar “Kanada’da Üniversite Sonrası Mesleki Eğitimler”, Ayşegül Yıldız Daşar “Amerika ve Kanada’da Yüksek Lisans”, Tarkan Ulaş “Ülkelere Göre Konaklama Rehberi” ve Melis Balkan “Yurtdışı Eğitimde Destinasyon Seçimi” başlıklı seminerleriyle detaylı bilgiler aktardı. Programın kapanışında öğretim üyemiz Prof. Dr. Elif Çepni kültürel farklılıkların bir zenginlik olduğunun ve eğitim amacıyla yurtdışında giden öğrencilerin Türkiye’nin dünyaya tanıtılmasında etkin rol oynadığının altını çizdi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler hem Nişantaşı Üniversitesi’nin Londra ve Dublin’deki kampüsleri hem de katılımcı okulların dünyanın dört bir yanındaki kampüsleri hakkında fikir edindiler. Seminerler sonrasında alanında uzman akademik danışmanlar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yayınlanma Tarihi: 25.12.2017