Uluslararası İlişkiler Bölümü, 1915 Olaylarını İnceledi

Nişantaşı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, geçtiğimiz günlerde tarihsel gerçeklere ışık tutan bir konferansa ev sahipliği yaptı. “1915 Olaylarına İlişkin Tarafların Tutum ve Tezleri” isimli konferansta, konu hakkında yıllardır yaptığı araştırmalarla alanında en deneyimli isimlerden biri olan Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış ÖZDAL konuşmacı olarak katıldı. Ermeni iddialarının yıldönümünde yapılan bu etkinliğe öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi. Konferans boyunca Türkiye’yi zor durumda bırakmanın yanında, Ermeni ulusal kimliğinin inşası ve bütünleşmesi için bir araç olarak görülen sözde soykırım iddiaları üzerinde konuşuldu.

Yayınlanma Tarihi: 30.04.2018