Uluslararası İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen 12. UİK Güvenlik Akademisi başlıyor

Uluslararası İlişkiler Konseyi tarafından 2008 yılından beri düzenlenen UİK Güvenlik Akademisi’nin 12.cisi, bu yıl 20-24 Aralık 2017 tarihlerinde, Ferko Ilgaz Mountain Resort Otel’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin güvenlik politikasının oluşum sürecinde yer alan çeşitli kurum temsilcilerinin, akademisyen ve uzmanların katıldığı etkinliğin katılımcıları arasında bürokrat ve diplomatlar, araştırmacılar, sivil toplum kurumu temsilcileri, askeri kurum mensupları ve güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri yer alıyor.

Etkinlik çerçevesinde çeşitli sunum ve paneller, güvenlik temalı simülasyonlar ve görsel eğitim metodu çerçevesinde film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Küresel Güvenliğin Değişen Gündemi, Terörizm ve Güvenlik, Enerji Güvenliği, Türkiye’nin Ortadoğu’da Güvenlik Politikası, Türkiye'de Terör ve Güvenlik gibi çeşitli uluslararası ilişkiler ve güvenlik konularının tartışılacağı, Türkiye ve yakın coğrafyayı ilgilendiren gündemlerin masaya yatırılacağı etkinlikte ayrıca Türkiye ve NATO ilişkileri de değerlendirilecek.

Program kapsamında, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, 22 Aralık Cuma günü gerçekleşecek olan “Transatlantik Güvenlik ve NATO” konulu panelde konuşmacı olarak yer alacak.

UİK Güvenlik Akademisi’nin başlıca destekçileri arasında NATO, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Policy Center (IPC), Center For Turkish Studies (CTRS) ve Nişantaşı Üniversitesi yer alıyor.

Etkinlik programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için; www.uik.org.tr/source/GA-XII-Program.pdf

Yayınlanma Tarihi: 13.12.2017