Uluslararası İlişkiler Konseyi Tarafından Düzenlenen 12. UİK Güvenlik Akademisi Sona Erdi

Uluslararası İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen UİK Güvenlik Akademisi’nin 12’ncisi, bu yıl 20-24 Aralık 2017 tarihlerinde, Ferko Ilgaz Mountain Resort Otel’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin güvenlik politikasının oluşum sürecinde yer alan çeşitli kurum temsilcilerinin, akademisyen ve uzmanların katıldığı etkinlikte Küresel Güvenliğin Değişen Gündemi, Terörizm ve Güvenlik, Enerji Güvenliği, Türkiye’nin Ortadoğu’da Güvenlik Politikası, Terör ve Güvenlik gibi çeşitli uluslararası ilişkiler ve güvenlik konuları masaya yatırıldı.

UİK Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe’nin sunumuyla başlayan Güvenlik Akademisi’nde Ortadoğu ve yakın bölgeyi ilgilendiren sorunların tartışıldığı Ortadoğu Paneli, katılımcılar tarafından ilgi gördü. Panele katılan Prof. Dr. Gencer Özcan, Prof. Dr. Özlem Tür, Prof. Dr. Mitat Çelikpala ve Doç. Dr. Serhat Erkmen bölgenin tarihsel sürecini ve güvenlik sorunlarını değerlendirdiler.

Etkinlikte bir diğer ilgi gören konu ise Türkiye ve NATO ilişkileri oldu. Konuyla ilgili Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, “Transatlantik Güvenlik ve NATO” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Güvenlik Akademisinde ayrıca T.C. Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Basat Öztürk, Türkiye'nin güvenlik sorunları üzerine geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

UİK Güvenlik Akademisi’nin başlıca destekçileri arasında NATO, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Policy Center (IPC), Center For Turkish Studies (CTRS) ve Nişantaşı Üniversitesi yer alıyor.

Yayınlanma Tarihi: 27.12.2017