Üniversitemiz Akademisyenleri Pekin’de

Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi akademisyenleri Tolga SAKMAN ve Doç.Dr. Kutay KARACA bir grup akademisyen ile TASAM öncülüğündeki Türkiye-Çin Stratejik Diyalog Toplantısı için 16-20 Ekim 2017 tarihinde Çin’i ziyaret etti. Toplantılar sırasında Pekin merkezli önemli Çinli düşünce kuruluşları Çin Çağdaş Dünya Çalışmaları Merkezi (CCCWS), Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (CICIR), Çin Reform forumu (CRF), Uluslararası Enerji Çevre Stratejik Araştırma Merkezi (CIEESS) ve Renmin Üniversitesi Chongyang Finans Çalışmaları Enstitüsü (RDYC) ziyaret edilmiş, bilim insanları ve Çin Komünist Partisi (CPC) ile görüşülerek Tek kuşak tek yol (One Belt One Road) girişimi, Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkiye yurtdışı ve güvenlik politikalarının başlıca hatları, Çin’in yeni ekonomik ve siyasi atılımı ile ikili ve çok taraflı ilişkilerde güvenlik ve ekonominin yeri gibi belirli stratejik temel konular tartışıldı. Çin Komünist Partisi’nin 19. Parti Kongresi ile çakışan bu ziyaretlerde yeni dönem projeksiyonu ve olası işbirlikleri de değerlendirildi.

Üniversitemiz ve TASAM işbirliğinde gerçekleşecek olan İstanbul Güvenlik Konferansı 2017 için hazırlık görüşmelerinin de yapıldığı bu ziyaret sonucunda birçok proje ve ortaklık için fırsatlar oluşturuldu.

Yayınlanma Tarihi: 06.11.2017