Ünlü top model Tülin Şahin, Nişantaşı Üniversitesi Ziyaretini Para Dergisi’ndeki Köşesinde Anlattı

Tülin Şahin geçtiğimiz günlerde Nişantaşı Üniversitesi’ne yaptığı ziyarette, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileriyle bir araya gelmişti. Yaptığı ziyaretten çok hoşnut kalan ünlü top model, kariyeri ve moda dünyası üzerine merak edilenleri cevapladı. Kd. Hakim Albay Süleyman Takkeci Konferans Salonu’nda 2 saat kadar söyleşi yapan Tülin Şahin, burada moda sektörü hakkında birçok konuda fikirlerini paylaşırken öğrencilerin sorularını yanıtlamayı da ihmal etmedi. Tülin Şahin, bu hoş gezisinden hafızasında kalanları, haftalık ekonomi dergisi olan Para Dergisi'ndeki köşesinde okuyucularına aktardı. İşte o yazı:

“Basın dünyasının değerli ismi Fikret Ercan (birçok kişinin Fikret abisi) tam 50 yıl basında yöneticilik yaptıktan sonra emekliliğe merhaba demedi (bu da ayrı bir hayranlık konusu) ve Nişantaşı Üniversitesi'nde danışmanlık yapmaya başladı. Geçenlerde beni arayıp, "Tülin üniversitenin Moda Bölümü’nün öğrencileri moda ve mankenlik konusunda seni dinlemek istiyorlar." diyerek üniversiteye beni davet etti. Bir konferans salonu dolu moda ve sanat öğrencisi moda ve mankenlik üzerine detaylı sorular sordular. İki saatlik sohbet toplantısı tabii ki bu sayfaya sığmaz ama birkaç satırla neler konuştuğumuzu anlatmak istiyorum. Öğrencilere şunları anlattım... Moda ve mankenlik dünyası el ele yürüyor, birbirinden ayıramayız. Moda dünyası, dünyanın en büyük 3-4 ekonomisinden biri. Büyük bir çarkı döndüren koskoca bir sektör olduğunu çok iyi bilmeliyiz ve farkında olmalıyız. Üstelik moda dünyası tüm sektörlere dokunuyor, ilham oluyor. Mankenler veya moda dünyasında yer almak isteyenler buna göre davranmalı, nasıl bir halkanın içinde olduklarının bilincinde olmalı. Bu zincirin içinde hepimizin birer halka olduğunu bilmemizin çok önemli olduğunu ve hepimizin görevlerinin sektörümüz için önemli olduğunu sohbet toplantımızda vurguladım.”

Yayınlanma Tarihi: 02.07.2018