Vahap Munyar Nişantaşı Üniversitesi’ne Hürriyet’teki Köşesinde Yer Verdi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve duayen ekonomi yazarı Vahap Munyar, geçtiğimiz günlerde Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüs'ü ziyaret etmişti. Üniversitemizin Kurucusu Sayın Levent Uysal ile NeoTech Kampüsü deneyimleyerek keyifli bir gezi gerçekleştiren Munyar, bu güzel geziden kalan notlarını Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesine taşıdı.

İşte Munyar’ın bugünkü köşe yazısı:

DİŞÇİLİK İÇİN 300 ROBOTU GETİRDİ İZİN BEKLİYOR

HÜRRİYET’in eski Yayın Direktörü Fikret Ercan, yeni adresi Nişantaşı Üniversitesi’nin İstanbul Maslak’taki kampusuna  davet etti. Kampusu üniversitenin kurucusu Levent Uysal ve Genel Sekreter Koordinatörü Caner Otrakçı ile birlikte gezdik.

Otrakçı, lisansüstü bölümler dahil öğrenci sayısının 30 bine yaklaştığını belirtip ekledi:

- Aslında kampusumuz 68 bin öğrenci kapasiteli.

Levent Uysal’a Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesinin içinde inşaat aşamasında satın alıp, üniversiteye göre dizayn ettirdiği binanın maliyetini sordum, yanıtladı:

- 150 milyon dolar.

Otrakçı, laboratuvarları gösterdi:

- 126 laboratuvarımız var. 144’e çıkacak.

Uysal araya girip eğitim altyapısına yatırım bedelini paylaştı:

- 100 milyon doları buldu.

Diş laboratuvarını işaret etti:

- Burada 300 adet diş hastası robotumuz var. Robotlar öğrencinin ders amaçlı operasyonları sırasında birebir insan gibi tepki verebiliyor. Sadece robotlara 2.7 milyon Euro yatırım yaptık. Üstelik 3-4 yıldır tıp, hukuk ve eczacılık gibi diş bölümü için de izin bekliyoruz.

Yayınlanma Tarihi: 06.08.2018