Mendley ile Kolayca Atıf/Kaynakça Oluşturma ve Ötesi

Kayit Linki: https://attendee.gotowebinar.com/rt/9126849596925363971

Dünyada 6.5 Milyon kişi tarafından kullanılan referans yönetim ve akademik sosyal ağ sistemidir. Araştırmanızı kolay ve hızlı bir şekilde organize etmenizi, tek tıkla atıf/kaynakça oluşturmanızı, işbirliği olanakları yaratmanızı ve alanınızdaki en güncel araştırma trendlerini & çıktılarını takip etmenizi sağlar.

Tarih Seçenekleri:

1. 14 Aralık Perşembe – öğleden Sonra 04:00 - 05:00

2. 15 Aralık Cuma – Sabah 11:00 - 12:00

SCOPUS ile Araştırmalarınızı Nasıl Güçlendirebilirsiniz? Akademik Performans & Rekabet Gücü & Yeni Fırsatlar/Projeler

14 Aralik Perşembe – Sabah 11.00-11.45

Kayit Linki:https://attendee.gotowebinar.com/register/1919750987970580483

Dünyanın en büyük ve kapsamlı makale özü ve atıf veritabanıdır. 5000+ farklı yayınevinden, hakem değerlendirmesinden geçmiş, interdisipliner, yerel ve küresel akademik literatürü (dergi, kitap, konferans, patent) araştırmacıların hizmetine sunar.

• Dünyadaki mevcut araştırma çıktılarını keşfetmenizi sağlar
  • Nasıl araştırma konularını farklılaştıracağınızı ve yeni fikirler bulacağınızı belirlemenize yardımcı olur
  • Ne konuda, nerede, kiminle işbirliği yapacağınıza karar vermenize destek olur
  • Hangi dergileri okuyacağınızı ve nerede yayın yapacağınızı belirlemenize yardımcı olur
  • Araştırma etkisini ve küresel araştırma trendlerini izlemenizi sağlar
  • Atıf sayısı ve h-index gibi birçok metrik ile akademik kariyer yönetimine destek olur
@30 DK - Science Direct ile Etkin Araştırmanın Kısa Yolları ve Yenilikler

15 Aralık Cuma – öğleden Sonra 01.00-01.30

Kayıt Linki:https://attendee.gotowebinar.com/register/1130917365739299331

Dünyanın en çok kullanılan hakemli, tam metin bilimsel kaynak veritabanıdır. Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 35,000'den fazla elektronik kitap ve 3,800'den fazla elektronik dergi başlığını, geliştirilmiş teknoloji ile birleştirerek hızlı, kolay ve etkin bir keşif deneyimi sunar.

LEXPERA Veritabanı Açıldı

LEXPERA, veritabanı 11 Mart tarihine kadar deneme erişimimize açılmıştır.

Erişim için: www.lexpera.com.tr

Final Haftası Çalışma Alanı Kullanımı

20 – 21 Ocak tarihlerinde “Çizim Atölyesi 1” ve “Çizim Atölyesi 2” 08:00 – 22:00 saatleri arasında  açık olacaktır.

27 – 28 Ocak tarihlerinde Kütüphane 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet verecek olup, “Öğrenci Çalışma Merkezi” 08:00-22:00 saatleri arası açık olacaktır.

Kütüphane Oryantasyon ve Kullanıcı Eğitimleri

Oryantason Programı; Üniversitemize yeni katılan öğrenciler için gerçekleştirilmektedir. Oryantasyon eğitimi kütüphane fiziki alan tanıtımı ve kütüphane kullanımıyla ilgili bilgiler verilmektedir.

Kullanıcı Eğitimleri; Kütüphane kaynaklarının kullanıcılar tarafından etkin ve verimli olarak yararlanmaları için düzenlenmektedir. Kullanıcı eğitimleri kütüphane kataloğu kullanımı, veri tabanları kullanımı ve kütüphane hizmetleri konusunu kapsamaktadır.

kullanımı ve kütüphane hizmetleri konusunu kapsamaktadır. Eğitimler ve oryantasyon programı talepleriniz için kutuphane@nisantasi.edu.tr adresine mail atarak randevu alabilirsiniz.