90 (212) 210 10 10

TR

ENG

BAŞARILARIMIZ

Robotikte Türkiye'ye Dünya Üçüncülüğü

Robotikte Türkiye'ye Dünya Üçüncülüğü

12. Robochallenge Uluslararası Robotik Yarışması'nda Türkiye'den iki üniversite öğrencisi yaptığı robot ile dünya üçüncüsü oldu.

12. Robochallenge Uluslararası Robotik Yarışması'nda Nişantaşı Üniversitesi Ar-Ge Kulübü öğrencilerinden Sivil Havacılık Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Ümit Çİftçi ve Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Göktuğ Hatipoğlu, MiniSumo Robot kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Romanya’nın Bükreş şehrinde 1-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen, 14 ülkenin katıldığı yarışmada farklı yaş gruplarında 12 kategoride 158 takım  ile 533 robot yarıştı. Nişantaşı Üniversitesi Ar-Ge Kulübü Danışmanı ve NishNova Yöneticisi Doç. Dr. Zeynep Birsu Çinçin'in mentörlüğünde yarışmaya katılan Ümit Çİftçi ve Göktuğ Hatipoğlu MiniSumo Robot kategorisinde dünya üçüncüsü olarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırdılar. Aynı kategoride Meksika Ulusal Politeknik Enstitüsü yaptıkları robotlar ile birincilik ve ikincilik koltuğuna oturdu.

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri bu sonuç ile Polonya'da gelecek yıl 2 Mayıs'ta düzenlenecek 4. Jurabot Uluslararası Robotik Yarışması için doğrudan katılım hakkı kazandı.

Apply Nişantaşı