Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı gerek akademik gerekse sektörel tecrübesi zengin akademik kadromuz ile turizm sektörünün bir dalı olan yiyecek içecek alanında yer almak isteyen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerinden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinde istihdam edilen mezun sayısı en fazla olan bölüm olmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli akademik kadronun yetişmesine en yüksek oranda katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda öğrenci odaklı bir anlayışla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini öncelik edinmek , akademik bilgi üretimi yapmak, sürekli kendini yenileyen ve bildiklerini sektörel uygulamalarla pekiştiren eğitim kadrosuna sahip olmak, milletimizin değerlerini yeni kuşaklara aktarırken onların birer dünya vatandaşı olarak da gelişimlerini sağlayan evrensel perspektifi kazandırmak, kurum içerisinde katılımcı süreçlerin hayata geçirildiği takım çalışmasının esas alındığı biz duygusunun baskın kılındığı bir kültür oluşturmak ve yiyecek sektörünün sorunlarına analitik yaklaşımla kalıcı çözümler üretmek temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

Mezun öğrencilerimiz öğrenim sürelerini başarıyla tamamladıktan sonra başta yiyecek içecek işletmeleri ve otel işletmelerinin mutfakları olmanın yanı sıra kendi sanatlarıyla isim yaparak kendi işletmelerini yönetebilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olacaklardır. Bununla birlikte lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı unvanıyla akademisyen olarak iş hayatlarını sürdürebilmektedir.

Sektör ve üniversite iş birliği ile gerek ulusal gerekse uluslararası yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve ders planlarını bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencilerimizin yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştiriyoruz. Yalnızca mutfak sanatları değil aynı zamanda yönetim, işletme, finans, muhasebe konularında uzman öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğrenim sürecinde verilen teorik bilgilerle birlikte Türkiye’deki en donanımlı eğitim mutfağı ile laboratuvar ortamında gerçekleştirilen uygulamalarla uluslararası mutfaklara hâkim yenilikçi yaratıcı şefler yetiştiriyoruz. Yabancı dil eğitimi konusunda İngilizce hazırlık ve öğrenim sürecinde yer alan İngilizce dil eğitiminin yanı sıra ikinci ve üçüncü yabancı dil olarak öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Rusça ve Japonca seçmeli dil dersleri ile uluslararası mutfak sanatlarına ve yiyecek içecek sektörüne iletişimi kuvvetli yönetici şefler yetiştirmeyi vadediyoruz. Yurtdışındaki üniversiteler, özel sektör kuruluşları ve diğer eğitim kurumları ile gerçekleştirdiğimiz stratejik işbirlikleri ile öğrencilerimizin yurt dışında staj ve öğrenim deneyimi kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Sekiz yarıyıl süren öğrenim süreci içerisinde öğrencilerimizin yedi yarıyılı tamamlamalarının ardından sekizinci yarıyılın tamamen sektörde iş başında mesleki uygulamalar kapsamında geçirmelerine ve mezuniyet öncesi iş tecrübesi kazanmalarına yönelik bir ders planı sunuyoruz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 8 yarıyıllık ders programı için TIKLAYINIZ.

Bologna Bilgi Paketi için TIKLAYINIZ.

Yrd. Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
Bölüm Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eren VAPUR
Yrd. Doç. Dr. Serhat DAĞLI