Nişantaşı Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün amacı gerek akademik gerekse sektörel tecrübesi zengin akademik kadromuz ile turizm sektöründe yer almak isteyen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen turizm bölümlerinden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren turizm işletmelerinde istihdam edilen mezun sayısı en fazla olan bölüm olmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli akademik kadronun yetişmesine en yüksek oranda katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda öğrenci odaklı bir anlayışla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini öncelik edinmek, akademik bilgi üretimi yapmak, sürekli kendini yenileyen ve bildiklerini sektöre uygulamalarla pekiştiren eğitim kadrosuna sahip olmak, milletimizin değerlerini yeni kuşaklara aktarırken onların birer dünya vatandaşı olarak da gelişimlerini sağlayan evrensel perspektifi kazandırmak, kurum içerisinde katılımcı süreçlerin hayata geçirildiği takım çalışmasının esas alındığı biz duygusunun baskın kılındığı bir kültür oluşturmak ve turizm sektörünün sorunlarına analitik yaklaşımla kalıcı çözümler üretmek temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

Mezun öğrencilerimiz öğrenim sürelerini başarıyla tamamladıktan sonra, başta ulaştırma, seyahat, otelcilik, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri sektörleri olmak üzere turizm sektörünün tüm bileşenlerinde yönetici olarak çalışabilmektedir. Bununla birlikte fakülte bünyesinde yer alan bir bölüm olması sebebiyle yüksekokul düzeyinde lisans eğitimi veren turizm bölümlerinden farklı olarak öğrencilerimizin turizm bakanlığı müfettişliği ve benzeri kamu kurumlarında istihdam edilmeleri mümkündür. Lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı olarak akademisyen olarak hayatlarını sürdürebilmektedir.

Turizm İşletmeciliği bölümü, çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgilerin yer aldığı derslerle oluşturulmuşlardır. Turizme giriş, otel işletmeciliği, turizm işletmeciliği muhasebesi, Türkiye turizm coğrafyası, yiyecek içecek işletmeciliği, satın alma ve stok yönetimi, yeni iletişim ortamları ve toplum, beslenme ilkeleri ve menü planlama, kongre ve fuar uygulamaları bölümün belli başlı dersleridir. Bu derslerin yanında öğrencilerimize, inovasyon ve girişimcilik dersleri de verilmektedir.

Turizm İşletmeciliği Bölümü 8 yarıyıllık ders programı için TIKLAYINIZ.

 

Bologna Bilgi Paketi için TIKLAYINIZ.

Prof.Dr. Asım SALDAMLI
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Şükrü Recep YARCAN
 
Yrd. Doç. Dr. Meltem YAMAN
 
Öğr. Gör. Zafer METİN