90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Afiş Yarışması Şartnamesi

Yarışmanın Amacı ve Kapsamı

Nişantaşı Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenlerinde kullanılması amacıyla bir afiş tasarımı yarışması düzenlemiştir. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan yarışmanın amacı; şehit ve gazilerimizin verdikleri zorlu mücadelenin sonucunda elde edilen zaferin bir yansıması olan demokrasi bilinci ve milli birlik ruhunun gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, anma törenlerinde ve Üniversitenin İnternet sitesi, gerek sosyal medya hesaplarında gerekse basılı, görsel medyada hesaplarında kullanılacak görsel tasarımlar seçilecektir.

Katılım Şartları

  • Yarışma, 18 yaşın üstündeki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı amatör ya da profesyonellere açıktır.
  • 2021 tarihi öncesinde yarışmaya katılım sağlamamış olmak gerekmektedir.
  • Her yarışmacı en çok 3 eser ile katılabilir.
  • Eserlerin başka bir yarışmada ya da yazılı, görsel, sosyal medya vb. mecralarda yer almamış olması gerekmektedir.
  • Katılımcıların eser üzerine herhangi bir şekilde kendilerini ya da bağlı oldukları kurum ve kuruluşları simgeleyen işaretleri ve yazıları koymamaları gerekmektedir.
  • Değerlendirme sonucu seçilen eserler üzerinde daha sonra gerçekleştirilebilecek kısmi değişikliklerde, katılımcılar hak talebinde veya itirazda bulunmayacaklarını kabul ederler.
  • Nişantaşı Üniversitesi, ödüle ya da sergilenmeye değer bulunan eserlerin orijinalini ve üzerinde değişiklik yapılmış halini, kongre, seminer, tören vb. etkinliklerin tanıtım ve duyurularında kullanma, sergileme, yazılı görsel ve sosyal medyada kullanma, Nişantaşı Üniversitesi tarafından basit ruhsat şeklinde mali hakları devralanmış gibi işlem görecektir. Nişantaşı Üniversitesi 5849 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında doğan (işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan umuma iletim haklarının yanı sıra, sergilenmek üzere gösterme ve kullanma hakkı da dahil olmak üzere tüm telif haklarına hiçbir bedel ödemeden kullanma haklarına sahip olacaktır.
  • Eserlerde, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve bağlı tüm hukuki yapıya aykırı içerikler ile toplumsal ahlaka ve insan haklarına aykırı, şiddet içeren semboller, yazılar ve benzeri anlamdaki görseller kullanılmamalıdır.

Değerlendirme

  • Jüri tarafından Nişantaşı Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenlerinde kullanılması amacıyla seçilen esere ödül olarak hediye çeki verilecektir.
  • Jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan eserlere mansiyon plaketi verilecektir.
  • Sonuçlar 15 Temmuz 2021 Perşembe günü düzenlenecek anma töreninde açıklanacak; ödül ve plaketler sahiplerine verilecektir. Aynı gün sonuçlar www.nisantasi.edu.tr adresinden de ilan edilecektir.

Başvuru Bilgileri

Eserlerin her biri, 300 DPI çözünürlükten az olmayacak şekilde, 50cm x 70cm zeminde ve CMYK olarak hazırlanmalıdır. Yüksek kalite JPEG formatı kaydedilmiş (her bir eser için 25 MB boyutunu aşmayacak şekilde) halleri, https://form.nisantasi.edu.tr/form/1-8A6MLFFFKJM858HF4828 adresinden sisteme yüklenecektir. Bu yüzden, ilgili internet sitesine üye olarak kişisel bilgilerinizin doldurulması gerekmektedir. Sisteme kişisel bilgiler ve eserler dışında, afişlerin tanıtıldığı ve 100 kelimeyi geçmeyecek bir tanıtım metninin başvuru sırasında yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru işleminin tamamlanmasının ardından katılımcılara bir başvuru numarası verilecek olup; bu numaranın süreç takibi amacıyla saklanması gerekmektedir. Mükerrer üyelik ile yapılan yüklemelerde, katılımcıların tüm eserleri değerlendirme dışında bırakılacaktır.

 

Başvuru Adresi: https://form.nisantasi.edu.tr/form/1-8A6MLFFFKJM858HF4828

Son Başvuru Tarihi: 14 Temmuz 2021

Sonuç Açıklama Tarihi: 15 Temmuz 2021                  

 

İletişim Adresi

Maslak Mahallesi, Taşyoncası Sokak, No: 1V ve No:1Y Sarıyer-İSTANBUL  - Bina Kodu: 34481742

İletişim Kişisi

Arş. Gör. Burkay Şimşek (Grafik Tasarımı Bölümü) / burkay.simsek@nisantasi.edu.tr

Arş. Gör. Merve Özel (Grafik Tasarımı Bölümü) / merve.ozel@nisantasi.edu.tr

 

JÜRİ ÜYELERİ

Prof. Dr. Hüseyin Çelik

Dr. Hamdi Arslan

Dr. Fatma Zeynep ÖZKURT

Dr. Ghonche GHOJOGHİ

Dr. Burcu Kurtiş

Apply Nişantaşı