90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

Müzik Özel Yetenek Sınavı Başvuru Formu

Bölüm Hakkında

Müzik Bölümümüzün amacı, ulusal müzik kültürümüzün değerlerine sahip çıkan, bu değerleri çağdaş yaşamın gereksinimlerini karşılayacak nitelikte, teknik, yaratıcı ve özgün düşünceye sahip, teknolojiye hakim, estetik bilinci gelişmiş, disiplinler arası işbirliği kurabilen, etik değerlere bağlı, adalet duygusu gelişkin, topluma saygılı, yenilikçi ve özgürlükçü, çok sesli, araştıran, sorgulayan sanatçı kadrolar yetiştirmektir.

Müzik Sanatı konusunda, gelenek ve çağdaşlık kavramlarının dengeli uyumu ile hazırlanan eğitim programımız ve alanında yetkin ve sanatçı öğretim elemanları ile müzik eğitimi ve öğretiminde bölgenin önde gelen, uluslararası düzeyde tercih edilebilen ve örnek olan öncü bir bölüm olmak hedefimizdir.

 

Çalışma Alanları

Konservatuar Müzik bölümünde belirlediğimiz öncelikli hedefimiz profesyonel sanatçı yetiştirmektir. Sanatçı adaylarını ulusal ve uluslararası müzik camiasında kabul gören, kendine özgün çalışmalarıyla öne çıkabilen, özgüvenli ve topluma öncü olabilen bireyler olarak yetiştirmek hedeflenmiştir. Bu anlayışla yetişen adaylar ulusal ve uluslararası tüm camiada gerek akademik gerekse sahne sanatlarına yönelik devlet kurumlarında ve özgün müzik çalışmalarıyla yer alabileceklerdir. Bu kapsamda mezunlarımız, ulusal ve uluslararası üniversitelerde akademisyen olarak, kültür bakanlığına bağlı orkestra ve topluluklarda sanatçı olarak, özel ve devlete bağlı radyo ve televizyon kurumlarında sanatçı, müzik prodüktörü, yönetmen, müzik danışmanı, müzik eleştirmeni v.b. olarak birçok alanda çalışma olanağı bulacaklardır.

 

Dersler Hakkında

Konservatuar müzik bölümü, öğrencilerin ulusal ve uluslararası çalışmalar, araştırmalar ve konu içeriğini destekleyen disiplinler arası dersler ile akademik yeterliğe sahip olacak konular işlenecektir.

Sahne sanatlarına yönelik çalışmalar ise birebir ve toplu çalışmalarla desteklenerek, sahne becerisi kazandırılacak, ulusal ve uluslararası yapılacak konser etkinlikleriyle özgüvenlerine yönelik kazanımları arttırılarak profesyonel hayata hazırlanacaklardır.

Akademik kadromuz

Alanlarında uzman, akademik ve teknik altyapısı ile ulusal ve uluslararası müzik camiasına kendini kabul ettirmiş, virtüozite seviyesine yükselmiş, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştirmeyi hedeflemiş akademik kadromuzla Nişantaşı Üniversitesi Konservatuar Müzik Bölümü’nde eğitim verilecektir.

Doç. Dr. Müslüm AKDEMİR

YETENEK SINAVI PUAN CETVELİ

 

Uygulama soruları

ADET

PUAN

Tek ses

4

8

Çift ses

4

8

Üç ses

4

12

Kısa melodi

4

8

Uzun melodi

2

16

Kısa ritim

4

8

Uzun ritim

2

16

Çalgı ve/veya ses performans

İki eser

24

Toplam

 

100

 

Konservatuar Müzik Bölümü SINAV TARİHİ

Sınav 4 Ekim Saat 10:00

*TYT Sonuç belgesi ve kimlik fotokopisi ile en geç saat 9:30'da okulda olmanız gerekmektedir.

Sınav başvuru formunuz için lütfen TIKLAYINIZ

Apply Nişantaşı