90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

TÖMER Programı Öğrencilerimizin Dikkatine

Öğrencilerimiz,

Öncelikle Nişantaşı Ailesine hoş geldiniz diyoruz. Sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. 2020-2021 akademik yılında TÖMER’de nasıl bir eğitim modelini takip edeceğimiz konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bilindiği üzere; dil eğitimi, doğası gereği, iletişim ve karşılıklı etkileşimi gerektiren; beklenen kazanımlar bakımından uzaktan eğitim yöntemine pek elverişli olmayan bir eğitim dalıdır. Öğrencilerimizin en nitelikli dil becerilerini kazanması maksadıyla; TÖMER derslerinin blended (harmanlanmış) yapıda verilmesine karar verilmiştir.

Blended (harmanlanmış) eğitim modeline göre öğrencilerimiz;

  • haftanın 4 günü Maslak NeoTech kampüsümüzde,
  • dönüşümlü olarak (2 gün sabah, 2 gün öğleden sonra)
  • tamamen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Sağlık Bakanlığı kuralları çerçevesinde dezenfekte edilmiş sınıflarda,
  • yüz yüze,
  • diğer gün ve saatlerde ise; dijital yöntemlerle sunulan derslerle,
  • danışmanlık saatleri ve
  • haftalık toplantılarla (WhatsApp, zoom, teams vs. ) desteklenen

bir programa katılacaklardır.

Kampüste yüz yüze sunulan eğitime katılamayacak durumda olan ve gerekli dokümanlarla geçerli mazeretlerini belgeleyen öğrencilerimiz için; dil eğitim programımız dijital imkanlar kullanılarak sunulacaktır. Bu öğrencilerimiz, sınıflarımıza kurulan kamera ve mikrofon sistemi sayesinde, yapılan derslere video konferans aracılığıyla online (eşzamanlı) katılarak programı takip edebileceklerdir.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri olarak bizler; öğrencilerimize, dil eğitiminin karşılıklı etkileşimle gerçekleşeceği ve bu etkileşimin yüz yüze ortamlarda daha başarılı olduğu deneyimiyle; tüm öğrencilerimize dil eğitimleri için kampüsümüze bekliyoruz. Hem uzaktan hem de kampüste yapılacak derslerimizde; %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Lütfen LİNKTE verilen forma tıklayarak, derslerimize uzaktan veya kampüste olmak üzere nasıl katılacağınızı belirtiniz.

Bazı Önemli Tarihler:

15-16 Ekim 2020: TÖMER için Türkçe Yeterlik ve Yerleştirme yazılı ve sözlü sınavları (kampüste- yüz yüze).

Sınavlara, eğitim dili Türkçe bölümlere kayıt olmuş ve Türkçe yeterlik belgesi olmayan tüm yeni kayıtlı öğrencilerimiz katılacaktır. Yeterlik ve Yerleştirme sınavına katılmayan öğrencilerin dil seviyesi, otomatik olarak A1 başlangıç seviyesi olarak kabul edilecektir.

19 Ekim 2020: TÖMER derslerimizin başlangıç tarihidir. Sınıf, seviye ve ders programlarına dair açıklamalar; web sitemizdeki duyurular kısmında yayınlanacaktır.

Nişantaşı Ailesi olarak, tüm öğrencilerimize başarı ve sağlık dolu bir akademik yıl diliyoruz.

Türkçe Öğretim Merkezi

Apply Nişantaşı