90 (212) 210 10 10

TR

ENG

ETKİNLİKLER

‘Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı’ Buluşmaları NeoTech Campus’te Gerçekleşti

‘Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı’ Buluşmaları NeoTech Campus’te Gerçekleşti

Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda 24 Kasım 2021 Çarşamba günü ‘Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı’ Buluşmaları etkinliği, Nişantaşı Üniversitesi ile TİHCAD ortak çalışması olarak gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirliğin Tekstil ve Moda endüstrileri üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki etkinlik, Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’den Dr. Öğr. Üyesi Nursen Geyik Değerli ve Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Programı’ndan Öğr. Gör. Bahar Yıldız tarafından koordine edildi.

Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Uğur Yozgat ve TİHCAD Başkanı Ergin Aydın’ın konuşmalarından sonra, TİHCAD Uluslararası İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Deniz Dikmen, Fibertex Nonwoven Tekstil Sanayii Genel Müdürü Kemal Say, Prosoft Şirketi Kurucusu Selçuk Şireci, Knitology şirket kurucuları Ceren Bahar Arslan ve Tamer Tamtürk, geri dönüşüm sanatçısı Deniz Sağdıç, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Ezgi Akpınarlı ve Arş. Gör. Kübra Aşçı sürdürülebilirlik, dijitaleşme, inovasyon, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir sanat alanlarında sunumlar gerçekleştirdi.

‘Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı’ Buluşmaları etkinliğinde, gelecekte Tekstil ve Moda sektörlerinin içinde yer alacak gençlerimizin sürdürülebilirlik bilinci ile mesleklerini icra etmeleri, gezegenimizdeki sosyal, ekonomik, kültürel, çevresel ve teknolojik değişimlerin bilincinde olmaları ve bu farkındalık ile sorumluluk alarak çözüm odaklı düşünce sistemleri geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından, etkinlik günü üniversite fuaye alanımızda “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” Minik Eller Sergisi açıldı. Bu sergide, TİHCAD Sosyal Sorumluluk Komitesi’nin projesi olarak atık tekstil malzemelerinden hazırlanmış proje ürünleri, sergi yapıtları olarak yer aldı.

 

Apply Nişantaşı