ETKİNLİKLER

Uluslararası Tayf Kısa Film Festivali

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İstanbul Nişantaşı Üniversitesinin düzenlediği, direktörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın yaptığı TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında etkinlikler, söyleşiler, organizasyonlar ve ödül töreni programları ile gerçekleşti. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans salonunda düzenlenen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Rotahane Kurucu ve Turizmci Pervin Ersoy’un katıldığı gala gecesinde ; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon olmak üzere toplam 4 kategoride dereceye giren 12 ödül genç yeteneklere takdim edildi.
Başta İran, Türkiye, Hindistan, İspanya, Fransa olmak üzere. 125 farklı ülkeden toplamda 3 bin 221 film başvurusu alan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin jüri üyeleri arasında; Yönetmen Murat Saraçoğlu, Acunmedya Akademi CEO Gökhan Mutlay, Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Oyuncu Sera Kutlubey, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış gibi sinemanın ve televizyonun tanınmış isimler yer aldı.