İlk ve acil yardım programı ile hastane öncesi acil müdahale hizmetlerini profesyonelce verip, ardından hasta ve yaralıların esas tedavisi yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde gerekli merkezlere uygun koşullar ile taşınmasını ve yaşam kurtarıcı ve sakat kalmayı önleyici tıbbi müdahale olanakları sağlayabilecek yardımcı sağlık personeli yetiştirilmektedir.Bu programın amacı; dikkatli, soğukkanlı ve sorumluluk duygusu güçlü, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, hastanın durumunu ve çevresini inceleyerek, yakınlarından bilgi alarak sorununu belirleyen, hastanelerin acil servis bölümünde ilk yardım görevi yapan, gerektiğinde ambulans sürücülüğü de yapan nitelikli tekniker yetiştirmektir.

Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak sağlık teknikeri ünvanı ile mezun öğrenciler; hastane öncesi acil bakım hizmetlerinde ve tüm acil servislerde çalışabilirler.

İlk ve acil yardım programında eğitim süresi içerisinde öğrenciler; acil yardım ve kurtarma çalışmaları, ambulans eğitimleri, acil sağlık hizmetleri, acil hasta bakımı, EKG okunması, kanama kontrolü, damar yolu açma ve bazı temel ilaç uygulamaları konularında eğitim görmektedirler. Ayrıca temel dersleri kapsamında anatomi, farmakoloji gibi derslerinin yanında kurtarma, ekipman kullanımı, davranış bilimleri alanlarında da eğitilmektedirler.

İlk ve Acil Yardım 4 yarıyıllık ders programı için TIKLAYINIZ.

Bologna Bilgi Paketi için TIKLAYINIZ.

Yrd. Doç. Dr. Ali Durmuş

Yrd. Doç. Dr. Ömer Vefik Özozan