Radyo ve Televizyon Programcılığı programı, bütünüyle kitle iletişim sektörünün talep ettiği temel elemanı yetiştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu çerçeve de programın temel amacı gerekli mesleki bilgi ve becerileri kazanmış, sahip oldukları bilgileri problemlerin çözümünde etkin şekilde kullanabilen, yaratıcı ve yenilikçi bir yapıda ekip çalışmalarında başarılı olan, etik değerlere sahip, sektörün ihtiyaç duyduğu teorik altyapıya ve uygulama altyapısına sahip, yeniliği iş süreçlerine kısa sürede ve sürdürülebilir şekilde aktarabilen bireyler yetiştirmektir.

Radyo Televizyon Programcılığı programından mezun olan öğrenciler, çok yönlü becerilere sahip olarak, yayın sektöründe kolaylıkla iş bulabilir. Öğrenciler bu programdan, kameraman, yönetmen, programcı, metin yazarı, senarist, yapımcı, sunucu, haberci ile radyo ve televizyonda teknik görevleri rahatlıkla yürütebilecek düzeyde mezun olurlar. Mezunlar, ayrıca basın sektöründe, internet gazeteciliğinde ve film yapım şirketlerinde de görev alabilirler.

Radyo ve Televizyon Programcılığı programında Temel Kamera, Kurgu Teknikleri, TV Programcılığı, Radyo Programcılığı, Haber Toplama ve Yazma, Spikerlik, Senaryo, Film Yapımı, Aydınlatma Estetiği, Televizyon Draması, Grafik ve Animasyon ve Film Eleştirisi gibi dersler sunulmaktadır.

Radyo ve Televizyon Programcılığı 4 yarıyıllık ders programı için TIKLAYINIZ.

Bologna Bilgi Paketi için TIKLAYINIZ.

Öğr. Gör. Metin Yasan

Öğr. Gör. Damla İlerialkan