Ön Lisans (MYO) Cambridge Ödevleri (CLMS) İçin Önemli Duyuru

Yaşanan sistemsel aksaklıklar sebebiyle ön lisans (MYO) bölümlerinin İngilizce Yazma Becerileri I, İngilizce Okuma ve Anlama Becerileri I ve İngilizce Yazma Becerileri I derslerinin ikinci vizeleri için kullanılan Cambridge (CLMS) sistemi, 3 Ocak Cuma gününden 7 Ocak Salı günü saat 23.59’a kadar tekrar açılacak, notlar 10 Ocak 2020 Cuma günü ilan edilecektir.

Sistemsel aksaklıklar nedeniyle cevapları kaydolmayan, yanlış öğretime veya bölüme kayıt olan, ‘Class Study’ yerine ‘Self-Study’ seçeneğini seçen veya mazeret sınavına girecek olan öğrencilere ödevlerini tekrardan teslim etme hakkı tanınacaktır. Bu şartları taşımamasına rağmen ödevleri tekrar teslim etme girişiminde bulunan öğrencilerin sınavları iptal edilecektir. Halihazırda 60 ve üzeri not almış olan öğrenciler de ödevleri tekrar teslim edemez.

Sınıflar ortak olacağı için öğrencilerimizin sistemdeki isimlerini ‘My Account’ kısmından değiştirmeleri; soy adlarının yanına öğrenci numaralarını, bölümlerini ve aldıkları İngilizce derslerinin isimlerini (Yazma I, Okuma I, Dil Bilgisi I) anlaşılır bir biçimde yazıp sayfanın altındaki ‘Save’ tuşuna basmaları gerekmektedir. Birinci öğretim öğrencileri NUORTAK1, ikinci öğretim öğrencileri ise NUORTAK2 sınıflarına kaydolacak ve ödevlerini tekrardan tamamlayacaktır.

ÖNEMLİ: NUORTAK1 ve NUORTAK2 sınıflarının kontenjanları dolduğu için birinci öğretimlerin NUORTAK1-2 ve ikinci öğretimlerin NUORTAK2-2 sınıflarına kaydolmaları gerekmektedir.

Örnek:

Ad, soy ad, öğrenci numarası, bölüm ve alınan İngilizce derslerini sistemde eksiksiz bir biçimde yazmayan veya yanlış öğretime kaydolan öğrencilerin ödevleri geçersiz sayılacaktır. 7 Ocak Salı gününden sonra yapılacak hiçbir itiraz dikkate alınmayacaktır.

Sistemsel sorunların yaşanmaması adına öğrencilerimizin aşağıdaki önerileri dikkate almalarını tavsiye ederiz:

Yukarıdaki adımları takip etmesine rağmen sorun yaşamaya devam eden öğrencilerimizin, ders hocalarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

03.01.2020