Tek Ders Sınavına Başvuru

Tek Ders Sınavı

2547 sayılı Kanunun 44’üncü maddesinde tanımlanan azami öğrenim sürelerini doldurmamış olup, mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını (GANO) sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GANO’su 2.00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

Öğrenciler, Yönetim Kurulu kararı ile ilan edilen tarihte ders ücretini ödemek şartıyla açılan tek ders sınavına girebilirler. Öğrencilerin başarılı sayılabilmeleri için bu sınavdan en az DD notu almaları gerekir. Öğrenciler tek ders sınav hakkından bir defa yararlanabilir.

Tek Ders Sınavına Başvuru Süreci

Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını (GANO) sağlayamayan öğrenciler 30 Haziran 2020 Salı günü saat 15:00’da Sanal Kampüs üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak Tek Ders Sınavı için en geç 29 Haziran 2020 Pazartesi mesai bitimine kadar kayıtlanmalarını tamamlamalıdırlar.

Öğrencilerimiz kayıtlanma sürecinde tek ders sınavına uygun olup olmadıklarını danışmanları ya da bölüm başkanları ile belirledikten sonra, aşağıda yer alan T.C. Nişantaşı Üniversitesi hesabına tek ders sınav ücretini EFT ya da Havale ile göndermelidirler.

Kredi kartı ile ödeme yapacak olan öğrencilerin Maslak 1453 Neotech Kampüs’de yer alan Mali İşler birimi ile temasa geçmesi gerekmektedir.

Ödeme işlemi gerçekleştikten sonra https://www.nisantasi.edu.tr/Sayfalar/formlar.html adresindeki formlar kısmında “Tek Ders Formu”nu dijital olarak doldurduktan sonra aşağıda bulunan birim adreslerine eposta ile iletilmesi gerekmektedir. Formunuzun işleme alınması için mutlaka ödeme işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Kampüse gelerek tek ders sınav başvurusunda bulunacak olan öğrenciler uygunluklarını ve sınava girecek oldukları dersi danışmanları ya da bölüm başkanları ile kampüse gelmeden belirledikten sonra mali işlerde ödemelerini yapıp “Tek Ders Formunu” ilgili fakülte/yüksekokul sekreterliğine (Ofis 106 ya da 107) teslim etmeleri gerekmektedir.

Tek Ders Sınavına girecek öğrenci listesi 29 Haziran 2020 mesai bitiminden sonra yayınlanacak olup sınavlar öğrencilerin Sanal Kampüs Platformlarına 30 Haziran 2020 13:00’a kadar tanımlanacaktır.

Tek Ders Formlarınızın işleme alınması ve süreç ile ilgili birimlerinize ulaşmak için aşağıdaki birim eposta adresleri ile öğrenci e-posta adresiniz üzerinden iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Meslek Yüksekokulu Eposta Adresi: [email protected]

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Eposta Adresi: [email protected]

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Eposta Adresi: [email protected]

Sanat ve Tasarım Fakültesi Eposta Adresi: [email protected]

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Eposta Adresi: [email protected]

Sivil Havacılık Yüksekokulu Eposta Adresi: [email protected]

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Eposta Adresi: [email protected]

IBAN BİLGİLERİ

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ – VAKIFBANK – ETİLER ŞB.

IBAN: TR26 0001 5001 5800 7306 1054 34

AÇIKLAMA KISMINA: ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI VE TC KİMLİK NOSU YAZILACAKTIR.

TEK DERS SINAV ÜCRETİ: 900TL’DİR.

28.06.2020