Fulbright Yüksek Lisans & Doktora Bursu

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını  desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri'nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak verilen Yüksek Lisans ve Doktora Burslarımıza son başvuru tarihi 8 Nisan 2020'dir ve bursumuz 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde başlamak üzere verilecektir.

Komisyonumuz, Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50,000.00 Amerikan Doları'na kadar olup, bunun yanı sıra, bursiyerlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiş-dönüş uçak bileti ve eğitimleri boyunca geçerli sağlık sigortası da sağlanmaktadır. Burs programımıza başvurmayı düşünen öğrenciler burs ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Etkinlik Tarihi: 08.04.2020