90 (212) 210 10 10

TR

ENG

BAŞARILARIMIZ

FIRST Robotik Yarışması’nda Nişantaşı Başarısı

FIRST Robotik Yarışması’nda Nişantaşı Başarısı

Öğrencilerimizden Muhammed Akif Tobcil, Çağrı Sağlam, Samet Topçu, Hasan Gazi Kaya ve Abdullah Yılmaz mentörlük desteği sağladıkları uluslararası robot yarışması olan FIRST Robotic Competition FRC’ nin Türkiye bölgesel turnuvasına katılarak 4 – 6 Mart tarihlerinde İzmir’de, 17- 19 Mart tarihlerinde İstanbul’ da düzenlenen İzmir Regional ve Bosphorus Regional yarışmalarında Türkiye 2.'liği, Otonom Sürüş Ödülü ve Jüri Özel Ödülü almışlardır.

 

1989 yılından beri düzenlenen NASA tabanlı FRC yarışması gençlerde bilim ve mühendisliğe ilgiyi artırmayı ve onları geleceğin bilim insanları arasına dahil etmeyi hedeflemektedir. 2007 yılından beri Türkiye’ de çeşitli liselerin katılımı ile gerçekleştirilen turnuvaya 2022 yılında Türkiye’ den 100’ den fazla lise katılım sağlamıştır. Uluslararası olarak Amerika, Çin, Meksika, Avusturya, Kanada gibi ülkelerde üniversitelerin mentörlüğü ile çalıştırılan takımlar liseden sonra başarılı mühendislik öğrencilerinin, mezunlarının desteği ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Öğrencilerimiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Osman, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Tulum, NishNova İnovasyon Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Zeynep Birsu Çinçin ve Teknik Öğretmen Metin Karpat danışmanlığında Teknofest Yarışmaları kapsamında otonom araç geliştirme konusunda çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yarışmaya katılan Mekatronik Mühendisliği öğrencimiz Muhammed Akif Tobcil, Mekatronik Mühendisliği öğrencimiz Çağrı Sağlam, Elektrik Programı öğrencimiz Samet Topçu, Elektrik Programı öğrencimiz Hasan Gazi Kaya ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencimiz Abdullah Yılmaz’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Apply Nişantaşı