90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

2020 – 2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim Yöntemi Hakkında Önemli Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,  

Açıkça belirtelim ki kampüsümüz sizlerle daha güzel, hepinizi özledik ve yuvanıza dönüşünüzü özlemle bekliyoruz. Diğer yandan sizlerin ve ailelerinizin sürdürülebilir sağlığı bizlerin en önemli önceliğidir”. Bu düşünceden hareketle dersliklerimiz ve uygulama alanlarımızdaki teknolojik imkanlar, HES Kodu ile yerleşkeye giriş, yerleşke girişindeki ve ortak kullanım alanlarındaki hijyen uygulamaları, derslik kapasiteleri ve sanal kampüs uygulamaları pandemi süreci dikkate alınarak etkin ve verimli bir şekilde planlanmıştır. 

2020 – 2021 akademik yılı bahar yarıyılı dersleri, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kararları doğrultusunda, pandemi koşulları dikkate alınarak 01 Mart 2021 Pazartesi günü HİBRİT olarak başlayacaktır.  

Bu çerçevede uygulama dersleri Video - Konferans Yöntemi kullanılarak yüz yüze kampüsümüzde verilecek olup derslere isteyen öğrencilerimiz yüz yüze isteyen öğrencilerimiz de Senkron olarak sanal kampüs üzerinden eş zamanlı olarak katılabileceklerdir. Uygulama dersleri dışındaki diğer derslerimiz de Video - Konferans Yöntemi kullanılarak hem yüz yüze hem de sanal kampüs üzerinden Senkron / Asenkron olacak şekilde “blended” (harmanlanmış) eğitim metodu ile yapılacaktır.  

Bu kapsamda hangi derslerin Video - Konferans Yöntemi ile kampüsümüzde hangi derslerin senkron ve asenkron olarak sanal kampüs üzerinden işleneceği önümüzdeki hafta fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu web sayfalarından sizlere duyurulacaktır. Lütfen kayıtlı olduğunuz fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulun web sayfasını takip ediniz.  

Sizlerin ve toplumun sağlığını korumak için, Üniversitemize ‘’HES Kodu’’ kontrolü ile giriş sağlanabilecektir. Dolayısıyla tüm öğrencilerimizin Süresiz HES Kodu oluşturarak; temin ettikleri HES kodunu hes.nisantasi.edu.tr web sitesi üzerinden tanımlatmaları gerekmektedir 

Tüm Nişantaşı Ailesine sağlıklı, başarılı ve mutlu bir dönem dileriz.  

T.C. Nişantaşı Üniversitesi Senatosu

Apply Nişantaşı