90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

2021 Yılı Proje Dönemi Erasmus Personel Hareketliliği (1. Başvuru) - Yerleştirme Sonuçları

  • 2021 Yılı Proje Dönemi Erasmus Personel Hareketliliği (1. Başvuru) Akademik yılı Erasmus Personel Hareketliliği 1. Başvuru döneminde göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı başvuran tüm Akademik ve İdari personelimize teşekkür ederiz.
  • Yapılan değerlendirme sonunda; Ders Verme Hareketliliğinden yararlanacak Akademik personel Tablo-2.A’da, Eğitim Alma Hareketliliğinden yararlanacak Akademik ve İdari personel ise Tablo-2.B’de belirtilmiştir.
  • Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.
  • Ders Verme Hareketliliği Seçme – Değerlendirme Kriterleri için TIKLAYINIZ
  • Eğitim Alma Hareketliliği Seçme – Değerlendirme Kriterleri için TIKLAYINIZ
  • -Tablolarda açıklanan sonuçlara göre Erasmus Personel Hareketliliğinden yararlanacak Akademik ve İdari personel Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Üniversitemize tahsis edilen destek hibesini almaya hak kazanmıştır.
  • Erasmus Personel Hareketliliğinden faydalanacak personele verilen ‘destek hibesi’ katkı niteliğinde olup; yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.
  • Yararlanıcıların Erasmus Personel Hareketliliği hakkından herhangi bir sebeple feragat etmek istemesi halinde; feragat dilekçelerini 19.01.2021, Çarşamba gününe kadar Erasmus Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir. Faaliyet süresi maksimum 5 gün olacak şekilde hibelendirilir. 5 günden fazla günler için hibe ödemesi yapılmaz.

ÜLKE GRUPLARI

HAREKETLİLİKTE MİSAFİR OLUNACAK ÜLKELER

GÜNLÜK HİBE MİKTARLARI (AVRO)

1. Grup Ülkeler

 

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

162

 

2. Grup Ülkeler

 

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

144

 

3. Grup Ülkeleri

 

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya,

126

Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz.

Hibe Hesaplamaları

Personelin faaliyet süreleri ve hibeleri, faaliyet başlamadan önce tahminî olarak hesaplanır. Faaliyet sona erdikten sonra gerçekleşen kesin süreler ve hibeler tekrar hesaplanır.

Seyahat Gideri Hesaplamaları

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personele ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmektedir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilip, aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmaktadır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

 

Seyahat Mesafesi

Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

10-99 km arası

23

100 - 499 km arası

180

500 - 1999 km arası

275

2000 - 2999 km arası

360

3000 - 3999 km arası

530

4000 - 7999 km arası

820

8000 km ve üzeri

1.500

Seyahatin başlangıç noktasının gönderen kuruluşun bulunduğu, faaliyetin gerçekleştirildiği yerin de ev sahibi kuruluşun bulunduğu yer olduğu varsayılır. Seyahat başlangıç noktasının gönderen kurumun bulunduğu şehirden farklı bir şehir olması ya da faaliyetin ev sahibi kurumun yerleşik olduğu şehirden başka bir şehirde gerçekleşiyor olması halinde, değişiklik seyahatin farklı bir mesafe bandına girmesine yol açıyorsa, seyahat faturaları istenir ve gerçekleşen mesafe bandına göre hibe verilir.

Personele Yapılacak Ödeme

  • Hibe ödemeleri AB ile Türkiye arasında Erasmus programının yürütülmesine ilişkin olarak imzalanan anlaşmalarda yer alan vergi istisna hükümleri dikkate alınarak Avro olarak yapılır.
  • Hareketlilik gerçekleştiren personelin hibesi 2 taksitte ödenir. İlk taksit hareketlilik başlamadan önce hibenin % 80'inin ödenmesi şeklinde gerçekleştirilir. İkinci taksit ödeme (% 20) ise personel döndükten sonra "Katılım sertifikası", “Uçuş Kartları (Boarding Pass)” ve "Faaliyet raporunu" teslim ettikten sonra yapılır.
  • İsteyen personel hibesiz olarak da personel hareketliliği faaliyetinden yararlanabilir. Bu durumda hibesiz personel hibe alan personel ile aynı başvuru ve seçim sürecinden geçecek olup, aynı belgeleri teslim etmekle yükümlü olacaktır.
  • Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması, personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir.
  • Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (katılım sertifikası) hareketlilik geçersiz sayılır ve personele hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibe tahsil edilir. Ayrıca, planlanandan eksik gerçekleşen ya da uygun olmayan faaliyetlere ilişkin olarak da hibe kesintisi yapılır.
  • Faaliyetin gerçekleşmediği durumlarda yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Ödeme yapılmışsa iade alınır.

Ayrıntılı bilgi için Öğr. Gör. Sercan KARKA ile iletişime geçebilirsiniz. 

E-mail: sercan.karka@nisantasi.edu.tr  

Dahili: 1083

Apply Nişantaşı