90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

2021-2022 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları listesi aşağıda verilen linkte yer almaktadır ancak öncelikli olarak VERİLEN BİLGİLERİ DİKKATLE OKUYUNUZ.

 

•             Tabloda açıklanan sonuçlar değerlendirme açısından ilk sonuçlardır. Nihai sonuçlar feragat süreci ve hibe miktarları belirlendikten sonra yeniden ilan edilecektir.

•             Erasmus+ hibesi Avrupa Komisyonu aracılığı ile Ulusal Ajans tarafından sağlanmaktadır. 2021-2022 Akademik yılı için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçenin elverdiği sayıda öğrencimize Erasmus+ destek hibesi tahsis edilebilecektir.

•             2021-2022 akademik yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı henüz belli değildir. Yayınlamış olduğumuz liste kesinlişmiş hibe listesi değil, Erasmus faaliyeti yapmaya hak kazanmış öğrencilerin üniversite yerleştirme listesidir.

•             2021-2022 Erasmus+ Yerleştirme Sonuçları 2 başlık altında açıklanmıştır:

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ LİSTESİ (STUDY MOBILITY): Listede kırmızı ile açıklanan öğrenciler tercih ettikleri kurumların sunmuş olduğu kontenjan kapsamına giremediğinden dolayı açıkta kalmış ve yerleştirmesi yapılamamıştır. Bu öğrencilerin Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden yararlanması mümkün değildir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ LİSTESİ (TRAINEESHIP MOBILITY)

•             Öğrencilerin Erasmus+ kazanılmış haklarından feragat etmeleri için son tarih 02 Ağustos 2021, Pazartesi’dir. Feragat dilekçesi doldurulup erasmus@nisantasi.edu.tr adresine mail olarak gönderilmelidir ya da Uluslarası Ofise elden teslim edilmelidir. Belirtilen tarihe kadar feragat dilekçesini doldurmadığı halde Öğrenim/Staj Hareketliliğinden yararlanmayan öğrencinin bir sonraki başvurusundaki ortalamasından -10 puan düşürülecektir. 

Feragat Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Önemli Not:

  • Bilindiği gibi 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeni Erasmus+ Programı başlamıştır. 2021 sözleşme yılı için kurallarda ve hibe miktarlarında değişiklik beklenmektedir. Söz konusu kurallar kesinleştiğinde hak edilen hibe miktarlarında ve hareketlilik sürelerinde değişiklik olabileceği gibi kazanılan hakkın yitirilmesi de söz konusu olabilir. Diğer taraftan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021‐2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.
  • 2021 sözleşme yılı için en erken proje başlangıç tarihinin 01 Eylül 2021 olması beklenmektedir. Dolayısıyla 2021 sözleşmesi kapsamında tahsis edilecek hibeler bakımından bu tarihten önce staj, öğrenim ve personel hareketliliği için faaliyet başlangıç tarihi belirlenmesi mümkün değildir.
  • Erasmus+ öğrencisi olmaya hak kazanmak, hibe alınacağını garanti etmemektedir.
  • Ulusal Ajans tarafından, ilgili akademik yıla ait hibenin Nişantaşı Üniversitesi’ne aktarılmasının ardından, hibe almaya hak kazanan öğrencilerin listesini yayınlanacak ve değişiklik olması halinde liste güncellenecektir.
  • Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü küresel pandeminin seyri sebebiyle Ulusal ve Uluslararası yetkili makamlarca alınacak olası ek tedbirleri uygulamak zorundadır. Bu sebeple yukarıda ilan edilmiş olan bilgilerde ve süreçlerde yasal düzenleme yapılması halinde mevcut yayınlanmış halinin geçerliliğini garanti edemez. Süreçlerle ilgili olası güncellemeler sizlerle paylaşılacaktır.
  • Daha fazla bilgi almak ve gerekli belge teslimi için erasmus@nisantasi.edu.tr adresine mail atabilir ya da ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.
  • KVKK kapsamında öğrenci bilgileri gizlenmiş şekilde yayınlanmaktadır.

Apply Nişantaşı