90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

Yaz Okulu Ders Programı ve Sanal Kampüse Erişim Hk.

YAZ OKULU DERS PROGRAMI ve SANAL KAMPÜSE ERİŞİM HK. 

Yaz Okulu dersleri daha önce duyurulduğu üzere hem kendi öğrencilerimiz için hem de misafir öğrenciler için Sanal Kampüs platformu üzerinden gerçekleşecektir. 

 

SANAL KAMPÜS HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

Öncelikle Sanal Kampüs en iyi Google Chrome internet tarayıcısında çalışmaktadır.

Soru: Sanal Kampüs Platformuna erişimi nasıl sağlayabilirim?

Cevap: Sanal Kampüs Platformuna tüm öğrencilerimiz (ön lisans, lisans ve tüm misafir öğrenciler) sanalkampus.nisantasi.edu.tr adresinden kendi mobil cihaz ya da PC’lerinden erişebilmektedirler.

Soru: Kullanıcı Adı ve Şifremi nasıl alabilirim?

Cevap: Tüm öğrencilerimiz için kullanıcı adları “Öğrenci Numaraları” ilk giriş şifreleri ise “TC kimlik Numaralarıdır. Dileyen öğrenciler daha sonra şifrelerini değiştirebilirler.

Soru: Senkron (çevrimiçi) ders nedir?

Cevap: Senkron ders üniversitenin web sitesinde yayınlanan haftalık senkron ders programına göre belirtilen gün ve saatte öğretim elemanının sanal kampüs platformuna canlı olarak bağlandığı ve aynı anda (senkron ders programında belirtilen gün ve saatte) dersi alan ilgili bölüm öğrencilerinin de sanal kampüs platformuna bağlanması ile gerçekleşen canlı işlenen dersi ifade eder.

Soru: Senkron derste öğretim elemanına soru sorabiliyor muyum?

Cevap: Senkron derste hem öğretim elemanı hem de öğrenciler eş zamanlı olarak öğretim elemanının yetki vermesi ile hem sesli hem de yazılı olarak soru sorabilmekte ve cevap verebilmektedir.

Soru: Senkron dersi kaçırdım bu dersi tekrar izleyebilir miyim?

Cevap: Senkron dersi dilediğiniz zaman dilediğiniz mekânda dilediğiniz kadar tekrar asenkron (çevrimdışı) olarak izleyebilirsiniz.

Soru: Asenkron ders nedir?

Cevap: Asenkron ders ilgili dersin öğretim elemanının dersin videosunu ve materyalini daha önce sanal kampüs platformuna yüklediği sizlerin dilediğiniz zaman dilediğiniz mekânda dilediğiniz kadar tekrar izleyebileceğiniz ders türüdür.

Soru: Önlisans ve Lisans ders değerlendirmesi (vize ve final sınavları) nasıl yapılacaktır?

Cevap: Vize sınavı dersi veren öğretim elemanı tarafından sunu, ödev, küçük sınav, proje vb. üzerinden yapılacaktır. Vize sınavı ile ilgili merkezi sınav takvimi açıklanmayacak olup öğretim elemanı tarafından öğrencilere duyurulacaktır. Final sınavı ise yaz okulunun son haftasında açıklanacak olan merkezi sınav takvimine göre sanal kampüs üzerinden yapılacaktır.

Soru: Sanal Kampüs ile ilgili sorunlarımı kime iletebilirim?

Cevap: sanalkampus@nisantasi.edu.tr adresi ve akademik danışmanlarınız sizlere sanal kampüs platformu ile ilgili yaşadığınız her soruna destek sağlayacaktır.

Bunun yanında Öğrenci İşleri ve ders seçim süreçleri ile ilgili teknik bilgiyi oidb_nu@nisantasi.edu.tröğretim elemanı ve ders işlenişleri ile ilgili her bilgiyi de yazokulu@nisantasi.edu.tr adresinden alabilirsiniz.

Soru: Derse devam durumumuz kaydedilmekte midir?

Cevap: Sanal Kampüs Platformu üzerinden senkron ya da asenkron izlenen tüm derslere ilişkin derse katılan öğrenci bilgisi sisteme otomatik olarak kaydedilmektedir.


Sanat ve Tasarım Fakültesi Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Meslek Yüksekokulu Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yaz Okulu Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

Apply Nişantaşı